Η κιτρινόριζα ή κουρκουμάς ή τούρμερικ, δίνει κίτρινο χρώμα στα φαγητά όπως ο κρόκος Κοζάνης.
Χρησιμοποιείται κυρίως στο ρύζι, αλλά και σε σάλτσες, κουσκούς και το συναντάμε συχνά σε κρέατα, κοτόπουλα, στη φακή, στη φάβα αλλά και στις πατάτες.
Είναι βασικό συστατικό του μείγματος κάρυ και του ταντούρι που μπορείτε να βρείτε στο κατάστημά μας.
Γραμμάρια: 100γρ.
Αφυδατώνοντας και τρίβοντας τις ώριμες ντομάτες παίρνουμε την αφυδατωμένη σκόνη, η οποία είναι νόστιμη και πλούσια σε θρεπτικά συστατικά όπως η φρέσκια.
Αποτελεί μια ιδανική επιλογή για οποιαδήποτε συνταγή προσθέτουμε ντομάτα και μπορεί να αντικαταστήσει τον πελτέ.
Χρησιμοποιείται δηλαδή, όπως ο συμπυκνωμένος χυμός ντομάτας, αραιώνοντας σε νερό αλλά και στην ξηρή της μορφή ως καρύκευμα.
Το κάρρυ, είναι ένα καρύκευμα σε σκόνη, που παρασκευάζεται από τη μίξη πολλών μπαχαρικών σε διάφορες αναλογίες και συνδυασμούς, όπως κόλιανδρο, κάρδαμο, πιπέρι καγιέν, πιπέρι μαύρο, κανέλα, μουστάρδα, τζίντζερ, κουρκουμά, τσίλι, μοσχοκάρυδο, σκόρδο, γαρύφαλλο και άλλα.
Με το κάρυ αρωματίζονται διάφορα φαγητά με κρέας, λαχανικά, ρύζι και αυγά, ιδιαίτερα στην Ινδική, Ινδονησιακή και Κινέζικη κουζίνα.
Στο κατάστημά μας μπορείτε να βρείτε το κλασσικό, το κόκκινο, το καπνιστό αλλά και διάσημο κάρρυ GOLDEN MADRAS.
Το σκόρδο χρησιμοποιείται ως τρόφιμο και φάρμακο τουλάχιστον από την εποχή των αρχαίων Αιγυπτίων.
Θεωρείτο εξαίρετο φάρμακο και αφροδισιακό.
Τονώνει την άμυνα του οργανισμού και μειώνει την πίεση του αίματος. Χρησιμοποιείται ευρέως στην κουζίνα σε ψητά, σάλτσες, ζύμες ψωμιού λαδερά και άλλα φαγητά.
Στο κατάστημά μας θα το βρείτε σε flakes, σε ψιλοκομμένα -γκρανουλέ μέρη ή σε σκόνη.
Το κάρδαμο ή αλλιώς κακουλές είναι ένα από τα συστατικά της σκόνης κάρυ, ενώ οι σπόροι του χρησιμοποιούνται και ολόκληροι σε πίκλες, μαρινάδες, καφέ και αφεψήματα.
Επιπλέον, προστίθεται σε τσουρέκια, βασιλόπιτες, κέικ αλλά και στο ρύζι, δίνοντας μια διαφορετική, ιδιαίτερη γεύση και άρωμα.
Στο κατάστημά μας θα το βρείτε και τριμμένο!