Η ινούλα είναι πολυετές φυτό με πλατιά ανοιχτοπράσινα φύλλα και μεγάλα ζωηρά κίτρινα άνθη που μοιάζουν με μαργαρίτες.
Ήταν ένα από τα πιο σημαντικά βότανα για τους αρχαίους Έλληνες και Ρωμαίους.
Για την παρασκευή του ρίχνετε 1 κουταλάκι του γλυκού τριμμένη ρίζα ινούλας, σε ένα ποτήρι ζεστό νερό, σκεπάζετε και αφήνετε για 10', σουρώνετε και πίνετε.
Γραμμάρια: 100γρ.
Η γλυκόριζα χρησιμοποιείται για τις γαστρονομικές, φαρμακευτικές και καλλυντικές της ιδιότητες.
Προσοχή! Η λήψη γλυκόριζας είναι απαγορευτική για τους υπερτασικούς.
Στο κατάστημά μας εκτός από σκόνη θα τη βρείτε και σε sticks και χονδροκομμένη- coupe.
Η ασαφετίδα χρησιμοποιείται στην ινδική κουζίνα.
Δίνει γεύση παρόμοια με του πράσου και του σκόρδου.
Μπορείτε να τη χρησιμοποιήσετε στην παρασκευή πρασόρυζου, σπανακόρυζου, σως γιαουρτιού, σε ψητά ψάρια, σε μαρινάδες κρεάτων και ψαριών κτλ.
Tip: Μπορείτε να φτιάξετε μια εύκολη σως με μουστάρδα και μαγιονέζα και να προσθέσετε κάρρυ και ασαφετίδα. Ιδανικό για να βουτάτε κοτομπουκιές...
Ο λεόνουρος, γνωστός και ως “motherwort”, είναι ένα φαρμακευτικό βότανο που χρησιμοποιείται παραδοσιακά στη βοτανοθεραπεία.
Πρόκειται για πολυετές φυτό που ανήκει στην οικογένεια της μέντας και έχει χαρακτηριστικά δαντελωτά φύλλα και μικρά ροζ ή μωβ άνθη.
Καταναλώνεται σαν τσάι από τα αποξηραμένα φύλλα και άνθη του φυτού. Για την παρασκευή του ρίχνετε 1–2 κουταλάκια του γλυκού αποξηραμένο λεόνουρο σε 1 φλιτζάνι ζεστό νερό (όχι βραστό)
Σκέπαστε το και αφήστε το να εκχυλιστεί για περίπου 10–15 λεπτά. Σουρώστε και είναι έτοιμο για κατανάλωση.
Το λυκοπόδιο ή πόδι του λύκου είναι ένα ποώδες φυτό με πληθώρα χρήσεων σε διάφορους τομείς.
Για την παρασκευή του ως ρόφημα, ρίξτε ένα κουταλάκι του γλυκού βότανο σε ζεστό νερό και σκεπάστε το για 5-8 λεπτά ώστε να κρατήσετε τους υδρατμούς μέσα στην κούπα. Στη συνέχεια σουρώστε και σερβίρετε. Συμπληρώστε αν θέλετε μέλι, γάλα ή λεμόνι.