Πετιμέζι φιάλη 250ml/350gr
Παχύρρευστο σιρόπι που φτιάχνεται βράζοντας τον μούστο.
Πλούσιο σε ενέργεια, και θρεπτικά συστατικά. Δεν περιέχει συντηρητικά, χρωστικές, ζάχαρη. Διατηρείται για πολύ καιρό εκτός ψυγείου.
Συγκεντρώνει τα περισσότερα θεραπευτικά συστατικά του σταφυλιού και συνήθως χρησιμοποιείται :
• αυτούσιο όπως είναι σε μικρά “πρωινά σφηνάκια” για άμεση ενεργειακή ενδυνάμωση.
• για μαριναρίσματα στη μαγειρική, ιδιαίτερα με ξίδι σε γλυκόξινες σάλτσες και γιά βαλσάμικες σαλάτες.
Το μέλι ερείκης και κουμαριάς συλλέγεται από τις μέλισσες από το ρείκι και τα δέντρα της κουμαριάς, τα οποία ανθίζουν με λίγες μέρες διαφορά.
Είναι ανοιχτόχρωμο, με έντονη γεύση και μια πικρίλα λόγω της κουμαριάς.
Έχει υψηλή θρεπτική αξία, ενώ θεωρείται χαμηλότερο σε θερμίδες και σάκχαρα από τις υπόλοιπες κατηγορίες μελιού.
Το κρεμόριο ή τρυγικό οξύ ή κρεμοτάρταρο, (crème de tarte), είναι άσπροι κρύσταλλοι που προέρχονται από το κατακάθι του κρασιού (τρύγα).
Χρησιμοποιείται στη ζαχαροπλαστική σε μορφή σκόνης, καθώς λειτουργεί ως διογκωτικό για τα κέικ και τις τούρτες.
Επίσης, χρησιμοποιείται και στα γλυκά του κουταλιού για να αποτρέψει το ζαχάρωμα του σιροπιού.
Τέλος, χρησιμοποιείται σε συνδυασμό με το κιτρικό οξύ για να ανεβάζει τα ξινά του κρασιού.
Οι αφυδατωμένες φέτες λεμονιού μπορούν να χρησιμοποιηθούν για οποιονδήποτε διακοσμητικό σκοπό.
Είναι βρώσιμα και μπορούν να ενταχθούν σε οποιοδήποτε πιάτο της αρεσκείας σας.
Χρησιμοποιήστε τα στην ζαχαροπλαστική για να δέσετε το σιρόπι των γλυκών σας, δώστε μια διαφορετική γεύση στα αφεψήματά σας, αρωματίστε και διακοσμήστε τα κοκτέιλ και τα ποτά σας.