Το μοσχοκάρυδο είναι μπαχαρικό που προέρχεται από τους καρπούς του δέντρου της μοσχοκαρυδιάς.
Έχει δυνατό και διαπεραστικό άρωμα με ιδιάζουσα γεύση.
Στη μαγειρική χρησιμοποιείται στον αρωματισμό λουκάνικων και κρεάτων, σε διάφορες σάλτσες, στον πουρέ πατάτας, την μπεσαμέλ και την τυρόπιτα.
Γραμμάρια: 100γρ.
Η δάφνη συναντάται ως θάμνος ή μικρό δέντρο.
Η οσμή της είναι αρωματική και η γεύση της είναι λίγο πικρή.
Τα φύλλα χρησιμοποιούνται στη μαγειρική (νοστιμίζει φαγητά όπως τα όσπρια αλλά αφαιρούνται μετά το μαγείρεμα και δεν καταναλώνονται).
Το έλαιο της χρησιμοποιείται για την ενδυνάμωση των μαλλιών.
Το πράσινο πιπέρι είναι ο άγουρος καρπός του φυτού, και το άρωμά του είναι λιγότερο έντονο από τα υπόλοιπα είδη πιπεριού, αλλά ιδιαίτερα εκλεκτό.
Ταιριάζει με όλα τα είδη κρέατος και θαλασσινών. Ταιριάζει ιδιαίτερα με τα πουλερικά και αφήνει πολύ ευχάριστη αρωματική γεύση σε σάλτσες.
Είναι το αγαπημένο πιπέρι πολλών κορυφαίων σεφ. Αξίζει να το δοκιμάσετε!
Το εστραγκόν είναι πολυετής ποώδης θάμνος που κατάγεται από την ανατολική Ευρώπη.
Χρησιμοποιείται σε σαλάτες, σάλτσες λευκών και κόκκινων κρεάτων και ψαριών, αυγά, παγωτά, φρουτοσαλάτες κ.ά.
Τα φύλλα του προσθέτονται σε σούπες για άρωμα. Τέλος, συνιστάται για τον αρωματισμό του ξυδιού και της μουστάρδας.
Tip: Δοκιμάστε να προσθέσετε λίγα φύλλα στο βαζάκι με τις λιαστές ντομάτες σας.