Η φυσική Μαστίχα Χίου, μοναδική στον κόσμο, όπως βγαίνει από το Μαστιχόδενδρο, καθαρισμένη στο χέρι, χωρίς καμία βιομηχανική επεξεργασία.
Σε κομμάτια μεσαίου μεγέθους, κατάλληλη και για μάσημα ως τσίχλα.
Άρτι αφιχθέν από τη Ζανζιβάρη, το νησί των μπαχαρικών όπως το αποκαλούν πολλοί, της Τανζανίας!
Ένα πιπέρι μικρής κοκκομετρίας που συλλέγεται με το χέρι και έχει ασυνήθιστα έντονο και διαρκές άρωμα.
Η επίσης δυνατή γεύση του μένει στον ουρανίσκο για αρκετή ώρα, χαρακτηριστικό που το κάνει να ξεχωρίζει από τα υπόλοιπα πιπέρια.
Τέλειο σε κρέατα σχάρας, θαλασσινά, σαλάτες αλλά και λαχανικά!
Το θυμάρι είναι θάμνος μικρού ύψους (έως 30 εκατοστά), με όρθιους βλαστούς, εξαιρετικά ανθεκτικός και αναδύει πολύ ευχάριστο άρωμα.
Τα φύλλα του θυμαριού, όταν ξεραθούν, αποκτούν καφεπράσινο χρώμα και αναδύουν το άρωμα τους όταν θρυμματιστούν.
Η γεύση τους είναι πολύ δυνατή, ελαφρώς καυστική και πλούσια.
Μαζί με τους αποξηραμένους ανθούς χρησιμοποιούνται ως μπαχαρικό για τον αρωματισμό διαφόρων φαγητών σε ψάρια, κρέατα, σε διάφορες σάλτσες, σούπες κλπ.
Στα Μπαχαρικά FOTSI θα βρείτε και εξαιρετικής ποιότητος θυμάρι σε μάτσο για διακόσμηση- food styling αλλά και για να το τρίψετε μόλις πριν την χρήση για ακόμα περισσότερο άρωμα!
Tip: επιλέξτε το άρτυμα ελαιολάδου με μίξ 4 άκοπων πιπεριών και κλωνάρι θυμαριού για να το δωρήσετε σε αυτούς που αγαπάτε!!
Η Κασσία ή Κανέλα Ινδονησίας είναι ένα αειθαλές δέντρο που καλλιεργείται ευρέως στη νοτιοανατολική Ασία.
Έχει σκούρο καφέ χρώμα και το ξύλο της είναι χοντρό, συμπαγές, με λίγες και πυκνές στρώσεις που δε σπάει εύκολα.
Χρησιμοποιήστε τη στα φαγητά, τα γλυκά και τα ροφήματά σας για να τους δώσετε χρώμα, γεύση και άρωμα.
Βρείτε επίσης στο κατάστημά μας ξυλάκι κανέλας σε οποιοδήποτε μέγεθος σας εξυπηρετεί (6 cm, 8 cm, 15 cm, 20 cm , 25 cm) αλλά και κανέλα Ινδονησίας τριμμένη.