Το κάρδαμο ή αλλιώς κακουλές είναι ένα από τα συστατικά της σκόνης κάρυ, ενώ οι σπόροι του χρησιμοποιούνται και ολόκληροι σε πίκλες, μαρινάδες, καφέ και σε αφεψήματα.
Επιπλέον προστίθεται σε τσουρέκια, βασιλόπιτες, κέικ αλλά και στο ρύζι, δίνοντας μια διαφορετική, ιδιαίτερη γεύση και άρωμα.
Στο κατάστημά μας θα το βρείτε και σε πράσινο σπόρο!
Το άσπρο ή λευκό πιπέρι είναι η καρδιά του φρούτου ό,τι μένει δηλαδή όταν αφαιρείται η φλούδα που περιβάλλει τον καρπό. Γι' αυτό και είναι πιο λείο από τα άλλα είδη πιπεριού. Έχει ιδιαίτερο άρωμα και αρκετά καυτερή γεύση και γι’αυτό πρέπει να χρησιμοποιείται με σύνεση. Οι πιο συχνές χρήσεις του είναι σε λευκές σάλτσες, στο τζατζίκι, στη μπεσαμέλ, σε τυρόπιτες, καθώς επίσης και σε κοτόπουλα και ψάρια.