Τα μανιτάρια πορτσίνι γενικά δε καλλιεργούνται αλλά συλλέγονται από το φυσικό τους περιβάλλον. Έχουν μαστιχωτή υφή κι έντονη γλυκιά, σαρκώδη γεύση καρυδιού και άρωμα δάσους. Τα αποξηραμένα πορτσίνι έχουν πιο πολλή πρωτεΐνη από τα περισσότερα λαχανικά. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν για να φτιάξουμε υπέροχα αρωματικά ριζότα, σούπες, σάλτσες αλλά και τάρτες.
Στο παρακάτω link θαυμάστε την σεφ Γεωργία Κούτσούκου καλεσμένη στο κατάστημά μας να εμπλουτίζει το ριζότο με μανιτάρια πλευρώτους και πορτσίνι.
https://www.youtube.com/watch?v=mm1Y8z7l7YI&t=331s
ΟΔΗΓΙΕΣ ΕΤΟΙΜΑΣΙΕΣ
PREPARATION STEPS
1.Μουλιάστε σε χλιαρό νερό για 15’/
Lukewarm water for 15’
2.Στραγγίξετε το νερό. / Drain water
3.Σοτάρετε 1-2’. / Saute 1-2’.
4.Σβήστε με ξηρό κόκκινο κρασί. /
Stir in dry red wine
5.Προσθέστε τοματοπελτέ κα αφήστε να σιγοβράσουν για 15’./
Stir in crème fraiche or tomato paste and simmer in low heat for 15’.
Εναλλακτικά προσθέστε τα σοταρισμένα μανιτάρια σε σάλτσες, φαγητά κατσαρόλας,
Ομελέτες, σούπες ή όσπρια. /
Add the sautéed mushrooms to soups, omelettes, risotto and to casserole dishes.