Μέντα τριμμένη

Προέλευση: Αίγυπτος

€ 1.20

Γραμμάρια: 100γρ.

Προσθήκη στο καλάθι

Σχετικά προϊόντα:

Πιπεριά Carolina Reaper ολόκληρη (1.600.000 SHU)

€ 1.00

Για λίγους και καλούς!

ΠΡΟΣΟΧΗ!

Είναι μία από τις καυτερές πιπεριές στον κόσμο, με βαθμό καυστικότητας 1,600,000 SHU, που σημαίνει πως ενδείκνυται μόνο γι'αυτούς που λατρεύουν και ξέρουν πως να τρώνε τα πολύ καυτερά πιάτα.

Λοιπόν; Δέχεστε την πρόκληση;

Πεντάνευρο

€ 2.50

Το πεντάνευρο είναι ένα πολυετές φυτό με ανθοφόρο βλαστό, αυγοειδή φύλλα και μικρά άνθη. Έχει διάφορες βιταμίνες και άλλες πολύτιμες ουσίες όπως καροτίνη, τανίνες, ένζυμα κ.ά, τα οποία του προσδίδουν ιδιαίτερες διουρητικές, αντισηπτικές, επουλωτικές, αποχρεμπτικές ιδιότητες και είναι ιδανικό για τους διαβητικούς. Τέλος βοηθάει σε όλα τα προβλήματα του πεπτικού και του γαστρεντερικού συστήματος.

Τζίνσενγκ σκόνη

€ 10.00

Το τζίνσενγκ είναι μια ρίζα που χρησιμοποιείται στην Κίνα εδώ και 3.000 χρόνια και είναι φημισμένο ως το βότανο πανάκεια καθώς ανά την ιστορία έχει χρησιμοποιηθεί ενάντια σε παντός είδους παθήσεις. Σε μας είναι γνωστό ως αναζωογονητικό αφού τονώνει τις σωματικές και πνευματικές ικανότητές μας, έχει υπογλυκαιμική δράση και διευκολύνει το μεταβολισμό υδατανθράκων και λιπιδίων. Επιπλέον βοηθάει στην οξυγόνωση των κυττάρων, στην ρύθμιση των λειτουργιών του οργανισμού αφαιρεί το άγχος και είναι ιδιαίτερα αφροδισιακό. Οι αρχαίοι το ονόμαζαν πάναξος, δηλαδή για τα πάντα άξιος.

Δεντρολίβανο

€ 0.80

Το  δεντρολίβανο, είναι  ένα διάσημο πολυετές  θαμνώδες  φυτό, που  κατάγεται  από  τη  Μεσόγειο. Έχει  αντιρρευματικές  ιδιότητες, βοηθά  στην  αντιμετώπιση  αναπνευστικών  προβλημάτων και  του  διαβήτη, ενώ  μπορεί  να  δράσει  και  ως  αντισηπτικό. Στη  μαγειρική  χρησιμοποιείται  ευρέως  σε  πολλά κρέατα  και  ψαρικά, χαρίζοντας  τους  μια  ξεχωριστή  γεύση. Στο κατάστημα μας θα βρείτε και ματσάκι δεντρολίβανου.

ΤΣΙΜΕΝΙ τριμμένο

€ 0.50

Το τσιμένι γνωστό και ως μοσχοσίταρο ή τριγωνέλλα, είναι φυτό με ύψος 10-15εκ και τρίφυλλα οδοντωτά  φύλλα. Οι καρποί του, τρίβονται και προστίθενται στον παστουρμά και σε συνδυασμό με το σκόρδο του δίνει αυτή τη χαρακτηριστική μυρωδιά ενώ αν μαγειρευτεί είναι πιο ήπιο και αν αποξηρανθεί γίνεται κάπως πικάντικο. Στην κουζίνα προστίθεται σε σκόνη σε διάφορα κρέατα, το κοτόπουλο, σε λαχανικά αλλά και στα κεφτεδάκια.

Tip: Δοκιμάσατε να προσθέσετε λίγο τριμμένο τσιμένι στις πατάτες φούρνου; Θα εκπλαγείτε!!!

210 32 17 131