Καρίν Κόκκινο

Προέλευση: Ε.Ε.

€ 1.40

Το τέλειο μείγμα για ψητά στην σχάρα ή στο φούρνο, φυσικά χωρίς χημικές προσμίξεις!


Γραμμάρια: 100γρ.

Προσθήκη στο καλάθι

Σχετικά προϊόντα:

Καρτέλα Μπαχαρικών - Ρετρό

€ 10.80

Ρετρό καρτέλα μπαχαρικών!

Η πρώτη συσκευασία μπαχαρικών στην Ελλάδα πριν τις σύγχρονες συσκευαστικές μηχανές!

Ένα απ' τα πιο χρήσιμα δώρα για το νοικοκυριό αλλά και για διακόσμηση επαγγελματικών χώρων!

Για να θυμούνται οι παλιοί και να μαθαίνουν οι νεότεροι!

Ριζότο Porcini με Κουρκουμά

€ 4.80

'Ετοιμη συνταγή για το τέλειο Ριζότο με άγρια μανιτάρια...

Ιδανικό για 4 έως 6 μερίδες .

Χωρίς συντηρητικά , χημικά και βελτιωτικά γεύσης.

Μείγμα για σπιτικό Παστουρμά

€ 1.80

Βασικά συστατικά:

  • Ένα κομμάτι 3 με 4 κιλά μοσχαρίσιο κιλότο ή ουρά ή μπούτι ή φιλέτο ή σπάλα κατά προτίμηση γάλακτος χωρίς κόκκαλα και νεύρα κατά όχι όμως νουά ή ποντίκι.
  • 1½ κιλό αλάτι ψιλό Ιμαλαΐων

Για την επικάλυψη:

  • 300γραμ. Μείγμα για Παστουρμά FOTSI
  • 1/2 κουταλιά βούτυρο Κέρκυρας
  • 3/4 του ποτηριού βραστό νερό
  • 5 σκελίδες σκόρδο λιωμένες (όχι απλώς πατημένες αλλά αλοιφή)
  • 1 κουταλιά της σούπας μυλόξιδο
  • 1 κουταλάκι του γλυκού κονιάκ ή τεκίλα ή τσικουδιά

Εκτέλεση:

  • Καθαρίζουμε το κρέας από τις πέτσες και τα σκληρά εάν έχει
  • Παίρνουμε ένα ταψί βαθύ, βάζουμε μέσα ένα πλατύ ξύλο (και παχύ έτσι ώστε να μην έρθουν σε επαφή τα υγρά του κρέατος καθώς θα στραγγίζει) και ακουμπάμε πάνω σε αυτό, το κρέας, αφού το έχουμε αλατίσει γύρω γύρω πολύ καλά. Μπορείτε να το συμπιέσετε ανάμεσα σε δύο ξύλα σφίγγοντάς τα με σφιγκτήρες μαραγκού.
  • Όσο στραγγίζει το κρέας, θα κάθεται, γι’αυτό πάνω από το κρέας, βάζουμε ένα φύλλο αλουμινόχαρτο ή μια λαδόκολλα και τοποθετούμε πάνω από αυτό ένα βαρύ μάρμαρο ή το ξανασυμπιέζουμε με τους σφιγκτήρες σφίγγοντάς τους.
  • Το αφήνουμε έξω από το ψυγείο για 36 ώρες για να στραγγίξει καλά και να μην βγάζει υγρά.
  • Κατόπιν σκουπίζουμε το κρέας καλά με ένα απορροφητικό χαρτί κουζίνας.
  • Φτιάχνουμε το μείγμα επικάλυψης ανακατεύοντας καλά τα υλικά και προσθέτουμε το βραστό νερό. Το μείγμα αυτό πρέπει να γίνει όπως ο πουρές.
  • Δένουμε το κομμάτι κρέας περνώντας ένα χοντρό σπάγκο για να μπορούμε να τον κρεμάσουμε και με το μείγμα καλύπτουμε όλη την επιφάνεια του κρέατος πάχος 1-2 χιλιοστά. Εάν κάνει ρωγμές ξανακαλύπτουμε από πάνω.
  • Μετά από 3-4 μέρες κρεμασμένο μπορούμε να το βάλω ψυγείο ή κατάψυξη κατά προτίμηση σε vacuum για να μην χάνει άλλο βάρος και να μην στεγνώνει…

Μείγμα για Ψητά - Πηλιορείτικο

€ 1.20

Μείγμα μπαχαρικών και μυρωδικών ιδανικό για καρύκευμα κρεάτων, για παϊδάκια, μπριζόλες στη σχάρα!

210 32 17 131