Το γαϊδουράγκαθο είναι μια μονοετής ή διετής αγκαθωτή πόα, με φύλλα ανοιχτοπράσινα με άσπρα νεύρα και οδοντωτές άκρες, ενώ τα άνθη του έχουν μωβ χρώμα.
Οι σπόροι γαϊδουράγκαθου μπορούν να καταναλωθούν σαν ρόφημα καθώς προσφέρουν πολλαπλά οφέλη στον οργανισμό.
Βάλτε τους σπόρους γαϊδουράγκαθου σε ένα φλιτζάνι με βραστό νερό. Αφήστε να μουλιάσουν για περίπου 15 λεπτά. Στραγγίξτε και πιείτε το. Καταναλώστε 3-4 φλιτζάνια την ημέρα.
Οι σπόροι μπορούν επίσης να αλεστούν και να καταναλωθούν ωμοί, πασπαλισμένοι πάνω από μια σαλάτα ή γιαούρτι ή φρούτα.
Γραμμάρια: 100γρ.
Η λεβάντα είναι ευρέως γνωστή ως θεραπευτικό βότανο και μπορεί να γίνει αφέψημα αν την αφήσετε σε βραστό νερό για περίπου 10 λεπτά.
Χρησιμοποιείται επίσης για διακόσμηση, σε μπομπονιέρες, τούρτες και οτιδήποτε άλλο φανταστείτε.
Είναι ευρέως γνωστή και ως απωθητικό σκόρου.
Στο κατάστημά μας θα βρείτε τον ανθό της χύμα ή σε πολύχρωμα πουγκάκια, αλλά και σε ματσάκι.
Το τριβόλι είναι ένα αγκαθωτό ζιζάνιο που φυτρώνει σε χωράφια και έχει αντικαταθλιπτικές, αφροδισιακές, τονωτικές αλλά και χωνευτικές ιδιότητες. Μειώνει την πίεση και αντιμετωπίζει την υψηλή χοληστερόλη, είναι όμως γνωστό για την καταπολέμηση της στυτικής δυσλειτουργίας, την αύξηση των σπερματοζωαρίων στους άνδρες, αλλά βελτιώνει και την αναπαραγωγική λειτουργία των γυναικών.
Μείγμα βοτάνων "Πόθος" σε συσκευασία των 5 τεμαχίων.
Με αφροδισιακές ιδιότητες.
Περιέχει: τριβόλι, τζίνγκο μπιλόμπα, γλυκάνισος, δίκταμο, τσάι βουνού,
κανέλλα Κεϋλάνης, κάρδαμο, ροζ πιπέρι.
Τα μείγματα βοτάνων παρασκευάζονται αποκλειστικά από εμάς, χωρίς προσμίξεις, συντηρητικά και πρόσθετα, μόνο με έμπνευση και μεράκι από τα Αγνά Μπαχαρικά FOTSI.
Το σαλέπι, γνωστό στη λαϊκή γλώσσα ως σερνικοβότανο, είναι ένα είδος ορχιδέας.
Το ρόφημα σαλέπι παράγεται από τους βολβούς του φυτού και χρησιμοποιείται σαν αρωματικό στη ζαχαροπλαστική, σαν πηκτικό στην παραγωγή παγωτού ενώ μπαίνει και στο σιρόπι για το σιρόπιασμα διάφορων γλυκών.
Εκτός αυτών πίνοντας το σαν ρόφημα έχει ευεργετικές και θεραπευτικές ιδιότητες.
Μπορείτε να το γλυκάνετε με ζάχαρη ή μέλι και να το αρωματίσετε με κανέλα ή πιπερόριζα.