Γεμίζεται με ρύζι, τυρί και ντομάτα και αρωματίζεται με γλυκιά καπνιστή πάπρικα!!!!!
Φυσικά χρησιμοποιείται και για διακόσμηση!!!
Το σησάμι είναι ένα από τα αρχαιότερα ελαιοδοτικά ετήσια καλλιεργούμενα φυτά. Το άρωμα και η γεύση του σπέρματος του σουσαμιού είναι ήπια και θυμίζουν τη γεύση καρυδιών. Tο μαυροσήσαμο χρησιμοποιείται στην επιφάνεια του ψωμιού, αρτοσκευασμάτων και τσουρεκιών για εμπλουτισμό της γεύσης τους, στο Baton Salle, για αρωματικούς λόγους αλλά και για εμπλουτισμό της εμφάνισης. Χρησιμοποιείται επίσης και στο μείγμα ΠΑΝΔΑΙΣΙΑ ΜΙΧ.
Η πιπερόριζα έχει αντιοξειδωτικές και αντικαρκινικές ιδιότητες, χαμηλώνει το επίπεδο της χοληστερίνης στο αίμα, βοηθά στην καλή χώνεψη και στην αντιμετώπιση του κρυολογήματος. Στην κουζίνα χρησιμοποιείται σε μικρά κομματάκια ή τριμμένο σε κρέατα, σαλάτες, λαδερά αλλά και σε γλυκά.
Tip: Το ξέρετε ότι η πιπερόριζα βοηθάει τις εγκύους να μειώσουν τις ναυτίες;