Αρμαθιά Μελιτζάνα

Αρμαθιά Μελιτζάνα

Προέλευση: Ε.Ε

€ 9.50

Γεμίζεται με ρύζι, τυρί και ντομάτα και αρωματίζεται με γλυκιά καπνιστή πάπρικα!!!!!

Φυσικά χρησιμοποιείται και για διακόσμηση!!!

Προσθήκη στο καλάθι

Σχετικά προϊόντα:

Λεβάντα μάτσο Dark Blue

€ 2.50

Λεβάντα dark blue Ελληνικής καλλιέργειας - Γαλλικής ποικιλίας.


Βαθύ μωβ χρώμα-πολύ όμορφη!!!

Είναι πολύ γνωστή για την χρήση της ως απωθητικό του σκόρου.

Στο κατάστημά μας θα βρείτε τον ανθό της χύμα ή σε όμορφα πολύχρωμα πουγκάκια ιδανικά για décor και μπονμπονιέρες.

Τσιμένι τριμμένο

€ 0.50

Το τσιμένι γνωστό και ως μοσχοσίταρο ή τριγωνέλλα, είναι φυτό με ύψος 10-15εκ και τρίφυλλα οδοντωτά  φύλλα. Οι καρποί του, τρίβονται και προστίθενται στον παστουρμά και σε συνδυασμό με το σκόρδο του δίνει αυτή τη χαρακτηριστική μυρωδιά ενώ αν μαγειρευτεί είναι πιο ήπιο και αν αποξηρανθεί γίνεται κάπως πικάντικο. Στην κουζίνα προστίθεται σε σκόνη σε διάφορα κρέατα, το κοτόπουλο, σε λαχανικά αλλά και στα κεφτεδάκια.

Tip: Δοκιμάσατε να προσθέσετε λίγο τριμμένο τσιμένι στις πατάτες φούρνου; Θα εκπλαγείτε!!!

Τσίλι Strings

€ 3.65

Γιατί πέρα από τη γεύση, ένα πιάτο κρίνεται και από την εμφάνιση και το εκλεπτισμένο στήσιμό του!

Εντυπωσιάστε λοιπόν τους συνδαιτυμόνες σας στολίζοντας το πιάτο σας με ίνες τσίλι, λιγάκι καυτερές και ιδανικές για food styling!

Μοσχοκάρυδο Τριμ.

€ 3.40

Το μοσχοκάρυδο είναι  μπαχαρικό  που  προέρχεται  από  τους καρπούς  του  δέντρου  της  μοσχοκαρυδιάς.

Έχει  δυνατό  και  διαπεραστικό  άρωμα  με  ιδιάζουσα  γεύση.

Δρα  ως  αντισηπτικό και  βοηθάει στην πέψη.

Στην  μαγειρική  χρησιμοποιείται  στον  αρωματισμό  λουκάνικων  και  κρεάτων, σε  διάφορες  σάλτσες, στον  πουρέ  πατάτας, την μπεσαμέλ και την τυρόπιτα.

Μανιτάρι Πορτσίνι -Βασιλομανίταρο Δίρφυς

€ 6.90

Τα μανιτάρια πορτσίνι γενικά δε καλλιεργούνται αλλά συλλέγονται από το φυσικό τους περιβάλλον. Έχουν μαστιχωτή υφή κι έντονη γλυκιά, σαρκώδη γεύση καρυδιού και άρωμα δάσους. Τα αποξηραμένα πορτσίνι έχουν πιο πολλή πρωτεΐνη από τα περισσότερα λαχανικά. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν για να φτιάξουμε υπέροχα αρωματικά ριζότα, σούπες, σάλτσες αλλά και τάρτες.

 

Στο παρακάτω link θαυμάστε την σεφ Γεωργία Κούτσούκου καλεσμένη στο κατάστημά μας να εμπλουτίζει το ριζότο με μανιτάρια πλευρώτους και πορτσίνι.

 

https://www.youtube.com/watch?v=mm1Y8z7l7YI&t=331s

 

ΟΔΗΓΙΕΣ ΕΤΟΙΜΑΣΙΕΣ

PREPARATION STEPS

 

1.Μουλιάστε σε χλιαρό νερό για 15’/

Lukewarm water for 15’

2.Στραγγίξετε το νερό. / Drain water

3.Σοτάρετε 1-2’. / Saute 1-2’.

4.Σβήστε με ξηρό κόκκινο κρασί. /

Stir in dry red wine

5.Προσθέστε τοματοπελτέ  κα αφήστε να σιγοβράσουν για 15’./

Stir in crème fraiche or tomato paste and simmer in low heat for 15’.

 

Εναλλακτικά προσθέστε τα σοταρισμένα μανιτάρια σε σάλτσες, φαγητά κατσαρόλας,

Ομελέτες, σούπες ή όσπρια. /

Add the sautéed mushrooms to soups, omelettes, risotto and to casserole dishes.

210 32 17 131