Γεμίζεται με ρύζι, τυρί και ντομάτα και αρωματίζεται με γλυκιά καπνιστή πάπρικα!!!!!
Φυσικά χρησιμοποιείται και για διακόσμηση!!!
Το τσιμένι γνωστό και ως μοσχοσίταρο ή τριγωνέλλα, είναι φυτό με ύψος 10-15εκ και τρίφυλλα οδοντωτά φύλλα. Οι καρποί του, τρίβονται και προστίθενται στον παστουρμά και σε συνδυασμό με το σκόρδο του δίνει αυτή τη χαρακτηριστική μυρωδιά ενώ αν μαγειρευτεί είναι πιο ήπιο και αν αποξηρανθεί γίνεται κάπως πικάντικο. Στην κουζίνα προστίθεται σε σκόνη σε διάφορα κρέατα, το κοτόπουλο, σε λαχανικά αλλά και στα κεφτεδάκια.
Tip: Δοκιμάσατε να προσθέσετε λίγο τριμμένο τσιμένι στις πατάτες φούρνου; Θα εκπλαγείτε!!!
Το μοσχοκάρυδο είναι μπαχαρικό που προέρχεται από τους καρπούς του δέντρου της μοσχοκαρυδιάς.
Έχει δυνατό και διαπεραστικό άρωμα με ιδιάζουσα γεύση.
Δρα ως αντισηπτικό και βοηθάει στην πέψη.
Στην μαγειρική χρησιμοποιείται στον αρωματισμό λουκάνικων και κρεάτων, σε διάφορες σάλτσες, στον πουρέ πατάτας, την μπεσαμέλ και την τυρόπιτα.
Τα μανιτάρια πορτσίνι γενικά δε καλλιεργούνται αλλά συλλέγονται από το φυσικό τους περιβάλλον. Έχουν μαστιχωτή υφή κι έντονη γλυκιά, σαρκώδη γεύση καρυδιού και άρωμα δάσους. Τα αποξηραμένα πορτσίνι έχουν πιο πολλή πρωτεΐνη από τα περισσότερα λαχανικά. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν για να φτιάξουμε υπέροχα αρωματικά ριζότα, σούπες, σάλτσες αλλά και τάρτες.
Στο παρακάτω link θαυμάστε την σεφ Γεωργία Κούτσούκου καλεσμένη στο κατάστημά μας να εμπλουτίζει το ριζότο με μανιτάρια πλευρώτους και πορτσίνι.
https://www.youtube.com/watch?v=mm1Y8z7l7YI&t=331s
ΟΔΗΓΙΕΣ ΕΤΟΙΜΑΣΙΕΣ
PREPARATION STEPS
1.Μουλιάστε σε χλιαρό νερό για 15’/
Lukewarm water for 15’
2.Στραγγίξετε το νερό. / Drain water
3.Σοτάρετε 1-2’. / Saute 1-2’.
4.Σβήστε με ξηρό κόκκινο κρασί. /
Stir in dry red wine
5.Προσθέστε τοματοπελτέ κα αφήστε να σιγοβράσουν για 15’./
Stir in crème fraiche or tomato paste and simmer in low heat for 15’.
Εναλλακτικά προσθέστε τα σοταρισμένα μανιτάρια σε σάλτσες, φαγητά κατσαρόλας,
Ομελέτες, σούπες ή όσπρια. /
Add the sautéed mushrooms to soups, omelettes, risotto and to casserole dishes.