Ιδρυτής - Διάδοχοι

Ιδρυτής - Διάδοχοι

content image

ΦΩΤΗΣ ΤΣΙΡΩΝΗΣ (FO TSI)  1908 - 1999

Γεννήθηκε στα Αλέσταινα Καλαβρύτων το 1908. Έχασε τον πατέρα του πολύ νωρίς, (στην παιδική του ηλικία) οπότε αναγκάστηκε να διακόψει το σχολείο και να δουλέψει για να ζήσει τη μητέρα του και τις δύο του αδερφές. Εργάστηκε αρχικά στην Πάτρα, σε παντοπωλείο και λίγο αργότερα στην Αθήνα σαν «μπακαλόγατος».

Με τις πρώτες του οικονομίες αγόρασε μία ταλαιπωρημένη μοτοσυκλέτα με καλάθι και άρχισε να περιπλανιέται στις γραφικές Αθηναϊκές γειτονιές πουλώντας προϊόντα παντοπωλείου. Ήθελε πάντα να αποκτήσει ένα δικό του κατάστημα. Το όνειρό του έγινε πραγματικότητα το 1930 όταν άνοιξε το πρώτο του μαγαζί στην οδό Αγίου Δημητρίου 9, στου Ψυρρή. Ξεκίνησε τη σταδιοδρομία του στο εμπόριο πουλώντας  παιδικές τροφές και στη συνέχεια επεκτάθηκε στις εισαγωγές μπαχαρικών. Οι πρώτες παραδοσιακές συσκευασίες μπαχαρικών σε καρτέλες έκαναν την εμφάνισή τους στην ελληνική αγορά.

Οι εμπορικές δραστηριότητές του διακόπηκαν από την στρατολόγησή του και τις κακουχίες που ακολούθησαν κατά την περίοδο της κατοχής. Οι κακουχίες και η φτώχεια της μεταπολεμικής εποχής δεν έσβησαν το όνειρό του. Συνέχισε να αγωνίζεται με πείσμα και αφιέρωση. Η επιχείρησή του «ΑΓΝΑ ΜΠΑΧΑΡΙΚΑ ΦΟ.ΤΣΙ» είχε πλέον δρομολογηθεί.

Το 1950, παντρεμένος πια με την γιαγιά μας, τη Μαρίνα Παπαλευθέρη, η οποία τον ενέπνεε πάντα και τον στήριζε, κατορθώνει να κατακτήσει την αγορά έχοντας συσκευαστήριο με 30 κοπέλες και στόλο οχημάτων και πωλητών που όργωναν και το πιο απομακρυσμένο χωριό της ελληνικής επικράτειας. Είναι ο άνθρωπος που ταύτισε το εμπόριο με το ήθος. Ίδρυσε εκ του μηδενός μια εταιρεία και την πλούτισε με το φιλότιμό του και την ακαταπόνητη δουλειά του. Πιστός μέχρι τέλους στις αρχές του …. στους συνεργάτες του ….

Όταν πια μεγάλωσε, τον θυμάμαι να κάθεται σε μια καρέκλα στο χώρο πώλησης να μιλά με τους πελάτες, να χαίρεται με ό,τι έφτιαξε και να καμαρώνει για τους ανθρώπους του…

Στη μνήμη μου, ανεξίτηλη η εικόνα του.

Με τη συμβουλή του πορεύομαι: «Πρώτα άνθρωπος και μετά έμπορος….».

content image

ΗΛΙΑΣ Γ. ΜΠΕΡΤΣΑΤΟΣ

Το 1977 η επιχείρηση πέρασε στα χέρια του πατέρα μου, ΗΛΙΑ ΜΠΕΡΤΣΑΤΟΥ (συζύγου της Αναστασίας Τσιρώνη). Ο Ηλίας Μπερτσάτος, πτυχιούχος της Ανωτάτης Εμπορικής του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, συνυπήρξε με τον παππού για περισσότερο από 20 χρόνια. Με τις σπουδές και την εμπειρία του, αύξησε ό,τι παρέλαβε εκσυγχρονίζοντας την επιχείρηση με νέες συσκευασίες, νέα προϊόντα και αλεστικά - συσκευαστικά μηχανήματα. Ιστορική στιγμή για την επιχείρηση η αγορά του ακινήτου της οδού Ευριπίδου 39, το έτος 1987.

Διετέλεσε για πολλά χρόνια πρόεδρος του συλλόγου Μπαχαροπωλών (Α.Σ.Σ.Μ.Α). Έλαμψε για την εντιμότητα του και τον εξισορροπητικό του ρόλο στον δύσκολο εμπορικό χώρο. Από το 2013 που παρέλαβα την επιχείρηση στέκει στο πλάι μου, πολύτιμος σύμβουλος και αρωγός σε κάθε προσπάθεια και πρωτοβουλία.

Για μένα πολύτιμος, πατέρας και δάσκαλος, αληθινό παράδειγμα ζωής.

content image

ΓΕΩΡΓΙΟΣ Η. ΜΠΕΡΤΣΑΤΟΣ

ΣΗΜΕΡΑ

Τα μπαχαρικά Fotsi έχουν περάσει πια στην 3η γενιά …. Από το 1930 που ξεκινήσαμε έχουν αλλάξει πολλά… και θ’ αλλάξουν κι άλλα….

Μπορώ να σας βεβαιώσω ότι 2 πράγματα δε θα αλλάξουν ποτέ…………

Η ποιότητα των προϊόντων και το ήθος μας, που ποτέ δεν θα νικηθούν από το χρήμα!

210 32 17 131

Εγγραφή στο newsletter μας