RED TREASURE

Προέλευση: Ε.Ε.

€ 4.80

Αλάτι ανθός προσεκτικά συλλεγμένος από τα βράχια του Ταινάρου συνδυασμένο

με το πιπέρι D'espelette που είναι γνωστό για την υπέροχη γεύση και φρουτένιο

άρωμα του.


Γραμμάρια: 100γρ.

Προσθήκη στο καλάθι

Σχετικά προϊόντα:

Ταντούρι μιξ

€ 1.40

Μετά από πολλές δοκιμές καταλήξαμε στην συγκεκριμένη τέλεια συνταγή!!

Πλούσιο άρωμα και απίθανη γεύση τα κύρια χαρακτηριστικά μίας από τις πιο εξέχουσες σπεσιαλιτέ μας!!!

Χωρίς χημικά, χρώματα και αρώματα!!

Οι εφαρμογές του πραγματικά πολλές, ιδίως όταν θέλουμε να δώσουμε μία ανατολίτικη ελαφρώς πικάντικη και ιδιαίτερα αρωματική γεύση στο πιάτο μας!

Κοτόπουλο, ρύζι, μανιτάρια, ποπκορν και που δεν πάει...

Παραγγείλτε το τώρα!

Τζατζίκι Mix

€ 1.60

Δικαιολογημένα είναι το σήμα κατατεθέν της ελληνικής κουζίνας εφόσον μπορεί να συνδυαστεἰ εξαίσια τόσο με το μουσακά όσο και με το σουβλάκι!!!

Aνακατέψτε

1 κ.σ. τζατζίκι μιξ,

6 κ.σ. γιαούρτι στραγγιστό,

1 κ.σ. ελαιόλαδο

μισή κούπα ψιλοκομμένο αγγουράκι.

Αφήστε το 1 ώρα στο ψυγείο.

ΠΙΠΕΡΙ ANDALIMAN

€ 8.25

Αν δεν το δοκιμάσατε σπεύστε… Δεν είναι εύκολο να το βρείτε διαθέσιμο!

Το σπάνιο πιπέρι Andaliman (συγγενικό με το πιπέρι Σετσουάν), από τη Σουμάτρα της Ινδονησίας, θα ευφράνει αρχικά την όραση, κατόπιν την όσφρηση και τέλος τον ουρανίσκο σας!

Αυτό που καθιστά το πιπέρι σπάνιο είναι ο ιδιαίτερος και μοναδικός τρόπος με τον οποίο μπορεί να βλαστήσει ο σπόρος του, τα ένζυμα των πουλιών! Συνεπώς δεν είναι καλλιεργήσιμο.

Στη «γενέτειρά» του, τη Σουμάτρα, το αντιμετωπίζουν με ευλάβεια και το χρησιμοποιούν σε μεγάλες γιορτές και γαμήλιες τελετές!

Ένα πιπέρι με γεύση εσπεριδοειδών που διεγείρει τη σιελόρροια κι έτσι όλες οι υπόλοιπες γεύσεις γίνονται ακόμη πιο έντονες.

Ιδανικό για σούπες, πουλερικά, σαλάτες και ψάρια! Υπέροχος συνδυασμός με τζίντζερ, κουρκουμά και γκάλαγκαλ!

Μείγμα για σπιτικό Παστουρμά

€ 1.80

Βασικά συστατικά:

  • Ένα κομμάτι 3 με 4 κιλά μοσχαρίσιο κιλότο ή ουρά ή μπούτι ή φιλέτο ή σπάλα κατά προτίμηση γάλακτος χωρίς κόκκαλα και νεύρα κατά όχι όμως νουά ή ποντίκι.
  • 1½ κιλό αλάτι ψιλό Ιμαλαΐων

Για την επικάλυψη:

  • 300γραμ. Μείγμα για Παστουρμά FOTSI
  • 1/2 κουταλιά βούτυρο Κέρκυρας
  • 3/4 του ποτηριού βραστό νερό
  • 5 σκελίδες σκόρδο λιωμένες (όχι απλώς πατημένες αλλά αλοιφή)
  • 1 κουταλιά της σούπας μυλόξιδο
  • 1 κουταλάκι του γλυκού κονιάκ ή τεκίλα ή τσικουδιά

Εκτέλεση:

  • Καθαρίζουμε το κρέας από τις πέτσες και τα σκληρά εάν έχει
  • Παίρνουμε ένα ταψί βαθύ, βάζουμε μέσα ένα πλατύ ξύλο (και παχύ έτσι ώστε να μην έρθουν σε επαφή τα υγρά του κρέατος καθώς θα στραγγίζει) και ακουμπάμε πάνω σε αυτό, το κρέας, αφού το έχουμε αλατίσει γύρω γύρω πολύ καλά. Μπορείτε να το συμπιέσετε ανάμεσα σε δύο ξύλα σφίγγοντάς τα με σφιγκτήρες μαραγκού.
  • Όσο στραγγίζει το κρέας, θα κάθεται, γι’αυτό πάνω από το κρέας, βάζουμε ένα φύλλο αλουμινόχαρτο ή μια λαδόκολλα και τοποθετούμε πάνω από αυτό ένα βαρύ μάρμαρο ή το ξανασυμπιέζουμε με τους σφιγκτήρες σφίγγοντάς τους.
  • Το αφήνουμε έξω από το ψυγείο για 36 ώρες για να στραγγίξει καλά και να μην βγάζει υγρά.
  • Κατόπιν σκουπίζουμε το κρέας καλά με ένα απορροφητικό χαρτί κουζίνας.
  • Φτιάχνουμε το μείγμα επικάλυψης ανακατεύοντας καλά τα υλικά και προσθέτουμε το βραστό νερό. Το μείγμα αυτό πρέπει να γίνει όπως ο πουρές.
  • Δένουμε το κομμάτι κρέας περνώντας ένα χοντρό σπάγκο για να μπορούμε να τον κρεμάσουμε και με το μείγμα καλύπτουμε όλη την επιφάνεια του κρέατος πάχος 1-2 χιλιοστά. Εάν κάνει ρωγμές ξανακαλύπτουμε από πάνω.
  • Μετά από 3-4 μέρες κρεμασμένο μπορούμε να το βάλω ψυγείο ή κατάψυξη κατά προτίμηση σε vacuum για να μην χάνει άλλο βάρος και να μην στεγνώνει…
210 32 17 131