ΤΣΙΜΕΝΙ τριμμένο

Προέλευση: Ινδιών

€ 0.50

Το τσιμένι γνωστό και ως μοσχοσίταρο ή τριγωνέλλα, είναι φυτό με ύψος 10-15εκ και τρίφυλλα οδοντωτά  φύλλα. Οι καρποί του, τρίβονται και προστίθενται στον παστουρμά και σε συνδυασμό με το σκόρδο του δίνει αυτή τη χαρακτηριστική μυρωδιά ενώ αν μαγειρευτεί είναι πιο ήπιο και αν αποξηρανθεί γίνεται κάπως πικάντικο. Στην κουζίνα προστίθεται σε σκόνη σε διάφορα κρέατα, το κοτόπουλο, σε λαχανικά αλλά και στα κεφτεδάκια.

Tip: Δοκιμάσατε να προσθέσετε λίγο τριμμένο τσιμένι στις πατάτες φούρνου; Θα εκπλαγείτε!!!


Γραμμάρια: 100γρ.

Προσθήκη στο καλάθι

Σχετικά προϊόντα:

Γλυκάνισος άκοπος

€ 1.40

Ο γλυκάνισος είναι φυτό ποώδες, μονοετές που καλλιεργείται από την αρχαία εποχή. Βελτιώνει την πέψη και δρα ευεργετικά στο συκώτι και το κυκλοφοριακό. Αυξάνει το γάλα κατά την διάρκεια του θηλασμού. Χρησιμοποιείται ευρέως σε παξιμάδια, κουλούρια, ψωμιά, τσίπουρα και ούζα.

ΠΙΠΕΡΙΑ GHOST PEPPER - BHUT JOLOKIA ΟΛΟΚΛΗΡΗ (1,000,000 SHU)

€ 0.80

Απο τις πιο καυτερές πιπεριές στον κόσμο!!!

Όταν λέμε καυτερή εννοούμε ΠΟΛΥ ΚΑΥΤΕΡΗ!!!

Σχεδόν 20 φορές περισσότερο από το κοινό τσίλι!!!

1.000.000 SHU!!!

Η τιμή αφορά ένα τεμάχιο.

Προσοχή: Φυλάξτε σε μέρος μακριά από παιδιά.

Εστραγκόν

€ 3.00

Το εστραγκόν είναι πολυετής ποώδης θάμνος που κατάγεται από την ανατολική Ευρώπη. Το έγχυμα των φύλλων του μπορεί να χρησιμοποιηθεί κατά της ναυτίας, του λόξυγκα, της αϋπνίας και δρα ως χωνευτικό, ορεκτικό και τονωτικό.

Χρησιμοποιείται σε σαλάτες, σάλτσες λευκών και κόκκινων κρεάτων και ψαριών, αυγά, παγωτά, φρουτοσαλάτες κ.ά.

Τα φύλλα του προσθέτονται σε σούπες για άρωμα. Οι βλαστοί του μαγειρεύονται σαν λαχανικό. Τέλος, συνιστάται για τον αρωματισμό του ξυδιού και της μουστάρδας.

Tip: Δοκιμάστε να προσθέσετε λίγα φύλλα στο βαζάκι με τις λιαστές ντομάτες σας.

ΠΙΠΕΡΙ KILLINDI

€ 4.80

Άρτι αφιχθέν από τη Ζανζιβάρη, το νησί των μπαχαρικών όπως το αποκαλούν πολλοί, της Τανζανίας!

Ένα πιπέρι μικρής κοκκομετρίας που συλλέγεται με το χέρι και έχει ασυνήθιστα έντονο κ διαρκές άρωμα.

Η επίσης δυνατή γεύση του μένει στον ουρανίσκο για αρκετή ώρα, χαρακτηριστικό που το κάνει να ξεχωρίζει από τα υπόλοιπα  πιπέρια.

Τέλειο σε κρέατα σχάρας, θαλασσινά, σαλάτες αλλά και λαχανικά!

210 32 17 131