Ροζ Πιπέρι

Προέλευση: ΒΡΑΖΙΛΙΑ

€ 2.80

Το ροζ  πιπέρι είναι  ο  καρπός  ενός  θάμνου  που  συγγενεύει  με  την οικογένεια  των  πιπεριών, είναι  αρωματικό  και  θέλει  πολλή  προσοχή στη  συντήρησή  του, επειδή  είναι  εξαιρετικά  ευαίσθητο. Η  ουσιαστική  του  χρήση  στη  μαγειρική  είναι  να  διεγείρει  την  όρεξη  αρωματίζοντας  το  φαγητό. Συνδυάζεται  τέλεια  με  τα θαλασσινά, αλλά  και  για  να  διακοσμήσουμε  ένα  πιάτο, δίνοντας  του εξαιρετικό  άρωμα. Χρησιμοποιείται επίσης και στην ζαχαροπλαστική. Η εταιρεία μας, μπαχαρικά FOTSI, το χρησιμοποιεί και στα premium teas.


Γραμμάρια: 100γρ.

Προσθήκη στο καλάθι

Σχετικά προϊόντα:

Σκόρδο Σκόνη

€ 1.20

Το σκόρδο χρησιμοποιείται ως τρόφιμο και φάρμακο τουλάχιστον από την εποχή των αρχαίων Αιγυπτίων.

Θεωρείτο πολύ εξαίρετο φάρμακο και αφροδισιακό.

Τονώνει την άμυνα του οργανισμού και μειώνει την πίεση του αίματος. Χρησιμοποιείται ευρέως στην κουζίνα σε διάφορα ψητά, σάλτσες, ζύμες ψωμιού και λαδερά φαγητά είτε τα ψιλοκομμένα -γκρανουλέ μέρη του βολβού του, είτε αποξηραμένο σε σκόνη ή νιφάδες.

Είναι επίσης βασικό χαρακτηριστικό του FOTSI TZATZIKI ΜΙΧ.

Κανέλα Κεϋλάνης 5cm

€ 3.00

Πρόκειται για ένα από τα πιο αγαπημένα μπαχαρικά σε όλο τον κόσμο και ένα από τα πιο περιζήτητα. Με άρωμα φίνο και γλυκό. Ιδανικό όχι μόνο για τη μαγειρική και τη ζαχαροπλαστική, αλλά και για τις φαρμακευτικές της ιδιότητες.

Γλυκάνισος άκοπος

€ 1.40

Ο γλυκάνισος είναι φυτό ποώδες, μονοετές που καλλιεργείται από την αρχαία εποχή. Βελτιώνει την πέψη και δρα ευεργετικά στο συκώτι και το κυκλοφοριακό. Αυξάνει το γάλα κατά την διάρκεια του θηλασμού. Χρησιμοποιείται ευρέως σε παξιμάδια, κουλούρια, ψωμιά, τσίπουρα και ούζα.

Μύλος μπαχαρικών

€ 6.80

Μυλαράκι από την Πόλη!!!

Τρίβει μπαχαρικά και διακοσμεί το τραπέζι σας!!

Είναι γερό, με καλό μηχανισμό και ενδείκνυται για δωράκι...

Κιούμελ ή Aγριοκύμινο

€ 1.20

Το κιούμελ ή  αγριοκύμινο, είναι  ένα  αυτοφυές  φυτό  με  ύψος  ως  1 μέτρο, με  λεπτά  φύλλα  και  άσπρα  άνθη. Από  το  φυτό  συλλέγονται  οι  καρποί  για  την  παρασκευή  ελαίου αγριοκυμίνου.

Το άρωμά του και η γεύση του είναι πιο ντελικάτη από του απλού κύμινου.

Χρησιμοποιείται ιδιαίτερα στην Τσέχικη και στην Γερμανική κουζίνα.

Χαρακτηριστικές συνταγές είναι το σιγοψημένο κότσι με μπύρα και σπόρους αγριοκύμινου και η σούπα κολοκύθας ή σκέτη ψητή κολοκύθα με αγριοκύμινο.

210 32 17 131