Kαλάθι (0 €)
Ευριπίδου 39 - Αθήνα , 210 3217131

Ρίγανη

Προέλευση: ΕΓΧΩΡΙΟ

€ 1.20

Η ρίγανη είναι  ένα  αρωματικό  ποώδες και θαμνώδες φυτό. Το  αιθέριο  έλαιο  της  θεωρείται  αφροδισιακό ενώ  το  φυτό  χρησιμοποιείται   και  για  την  αντιμετώπιση  πεπτικών παθήσεων. Η  πιο  διαδεδομένη  χρήση  της  βέβαια  είναι  ως  μπαχαρικό  στη μαγειρική, καθώς  ταιριάζει  στα  μεσογειακά  εδέσματα  και  σε  πολλά  κρέατα  και ψάρια.


Γραμμάρια: 100γρ.

Προσθήκη στο καλάθι

Σχετικά προϊόντα:

Κρεμόριο

€ 2.00

Το κρεμόριο ή  τρυγικό  οξύ ή  κρεμοτάρταρο, (crème de tarte), είναι  άσπροι  κρύσταλλοι  που  προέρχονται  από  το  κατακάθι  του  κρασιού  (τρύγα). Χρησιμοποιείται  στη  ζαχαροπλαστική σε μορφή  σκόνης, καθώς  λειτουργεί  ως  διογκωτικό  για  τα  κέικ  και  τις  τούρτες. Επίσης, χρησιμοποιείται  και  στα  γλυκά  του  κουταλιού  για  να  αποτρέψει  το  ζαχάρωμα  του  σιροπιού. Τέλος,  χρησιμοποιείται  σε  συνδυασμό  με  το  κιτρικό  οξύ για να ανεβάζει τα ξινά  του  κρασιού. Στο κατάστημά μας θα το βρείτε σε ιδιαίτερα προσιτή τιμή.

Ριζότο Porcini με Κουρκουμά

€ 4.80

'Ετοιμη συνταγή για το τέλειο Ριζότο με άγρια μανιτάρια...

Ιδανικό για 4 έως 6 μερίδες .

Χωρίς συντηρητικά , χημικά και βελτιωτικά γεύσης.

Σέλινο Ψιλοτριμμένο Φύλλο

€ 1.60

Το σέλινο είναι ένα φυτό της οικογένειας των σκιαδανθών. Τα στελέχη του είναι κούφια, έχει φύλλα έμμισχα και λευκά άνθη και σχηματίζει μεγάλο στρογγυλό βολβό. Περιέχει πολλή βιταμίνη C, τονώνει την άμυνα του οργανισμού και έχει διουρητικές ιδιότητες. Στη μαγειρική χρησιμοποιείται σε συνταγές με κρέατα κατσαρόλας κυρίως, σε σούπες, ριζότα αλλά και λαδερά φαγητά.

Κρόκος Κοζάνης - Saffron Στήμονες 1gr Γυάλινο

€ 3.70

Το σαφράν γνωστό και ως κρόκος Κοζάνης, προέρχεται από το στήμονα του φυτού κρόκος, κυκλοφορεί σε μικρές ποσότητες και είναι το πιο ακριβό μπαχαρικό στον κόσμο. Από τα αρχαία χρόνια χρησιμοποιείτο ως αρωματικό και για βαφή ρούχων.

Τα μπαχαρικά FOTSI συνιστούν την προσθήκη σαφράν στο ρύζι, τις πατάτες, το κοτόπουλο, το τσάι και τον χαλβά!

Πουλ Πιμπέρ

€ 1.00

Το πουλ πιμπέρ προέρχεται από την Τουρκία και είναι ουσιαστικά μια ποικιλία λιαστής καυτερής πιπεριάς, που καταναλώνεται χονδρομμένη. Έχει πιο ήπια γεύση από την κλασσική καυτερή πιπεριά και ελαφρώς γλυκιά. Ταιριάζει ιδιαίτερα στο κεμπάπ ενώ μπορεί να αντικαταστήσει το μπούκοβο και την πάπρικα.