Kαλάθι (0 €)
Ευριπίδου 39 - Αθήνα , 210 3217131

Ρίγανη

Προέλευση: ΕΓΧΩΡΙΟ

€ 1.20

Η ρίγανη είναι  ένα  αρωματικό  ποώδες και θαμνώδες φυτό. Το  αιθέριο  έλαιο  της  θεωρείται  αφροδισιακό ενώ  το  φυτό  χρησιμοποιείται   και  για  την  αντιμετώπιση  πεπτικών παθήσεων. Η  πιο  διαδεδομένη  χρήση  της  βέβαια  είναι  ως  μπαχαρικό  στη μαγειρική, καθώς  ταιριάζει  στα  μεσογειακά  εδέσματα  και  σε  πολλά  κρέατα  και ψάρια.


Γραμμάρια: 100γρ.

Προσθήκη στο καλάθι

Σχετικά προϊόντα:

Κύμινο

€ 1.00

Ένα από τα βασικότερα καρυκεύματα ιδιαίτερα συνηθισμένο στην κρητική κουζίνα.

Χρησιμοποιείται σε παξιμάδια, σουτζουκάκια, σάλτσες και πολλά μείγματα...

Μύλος μπαχαρικών

€ 6.80

Μυλαράκι από την Πόλη!!!

Τρίβει μπαχαρικά και διακοσμεί το τραπέζι σας!!

Είναι γερό, με καλό μηχανισμό και ενδείκνυται για δωράκι...

Κάρρυ Καπνιστό

€ 1.60

Το κάρρυ, είναι  ένα  καρύκευμα   σε  σκόνη, που  παρασκευάζεται  από  τη  μίξη  πολλών  μπαχαρικών  σε  διάφορες  αναλογίες  και  συνδυασμούς, όπως  κόλιανδρο, κάρδαμο, πιπέρι  καγιέν, πιπέρι  μαύρο, κανέλα, μουστάρδα, τζίντζερ, κουρκουμά, τσίλι, μοσχοκάρυδο, σκόρδο, γαρύφαλλο  και  άλλα. Με  το  κάρυ  αρωματίζονται  διάφορα φαγητά  με  κρέας, λαχανικά, ρύζι  και  αυγά, ιδιαίτερα  στην Ινδική, Ινδονησιακή  και  Κινέζικη  κουζίνα. Στο κατάστημά μας μπορείτε να βρείτε το κλασσικό, το κόκκινο, το καπνιστό αλλά και διάσημο κάρρυ GOLDEN MANDRAS.

Ανθός μοσχοκάρυδου

€ 12.00

Ο ανθός  μοσχοκάρυδου θυμίζει  με  το σχήμα  του  ένα  μικρό αχλάδι, που  όταν  ωριμάσει  ανοίγει  και  αφήνει να  φανεί  η  κόκκινη  σάρκα  που  περιβάλλει  ένα  γυμνό  σπόρο, το μοσχοκάρυδο. Η γεύση του θυμίζει το μοσχοκάρυδο αλλά είναι πιο ντελικάτη και πιο ήπια.

Χρησιμοποιείται στην μαγειρική σε σάλτες και ως τριμμένο στις κρέμες και στα κρεατικά!

Σκόρδο Flakes

€ 1.20

Το σκόρδο χρησιμοποιείται ως τρόφιμο και φάρμακο τουλάχιστον από την εποχή των αρχαίων Αιγυπτίων.

Θεωρείτο πολύ εξαίρετο φάρμακο και αφροδισιακό.

Τονώνει την άμυνα του οργανισμού και μειώνει την πίεση του αίματος. Χρησιμοποιείται ευρέως στην κουζίνα σε διάφορα ψητά, σάλτσες, ζύμες ψωμιού και λαδερά φαγητά είτε τα ψιλοκομμένα -γκρανουλέ μέρη του βολβού του, είτε αποξηραμένο σε σκόνη ή νιφάδες.

Είναι επίσης βασικό χαρακτηριστικό του FOTSI TZATZIKI ΜΙΧ.