Kαλάθι (0 €)
Ευριπίδου 39 - Αθήνα , 210 3217131

Ρίγανη

Προέλευση: ΕΓΧΩΡΙΟ

€ 1.20

Η ρίγανη είναι  ένα  αρωματικό  ποώδες και θαμνώδες φυτό. Το  αιθέριο  έλαιο  της  θεωρείται  αφροδισιακό ενώ  το  φυτό  χρησιμοποιείται   και  για  την  αντιμετώπιση  πεπτικών παθήσεων. Η  πιο  διαδεδομένη  χρήση  της  βέβαια  είναι  ως  μπαχαρικό  στη μαγειρική, καθώς  ταιριάζει  στα  μεσογειακά  εδέσματα  και  σε  πολλά  κρέατα  και ψάρια.


Γραμμάρια: 100γρ.

Προσθήκη στο καλάθι

Σχετικά προϊόντα:

Μαστίχα Χίου

€ 7.00

Η μαστίχα Χίου είναι η φυσική ρητίνη που βγαίνει από τον κορμό και τα κλαδιά του σχίνου. Κατά την έκκρισή της έχει τη μορφή κολλώδους και διαυγούς υγρού και στερεοποιείται σε ακανόνιστα σχήματα μετά από περίπου 15 μέρες. Ήταν η πρώτη φυσική τσίκλα του αρχαίου κόσμου και χρησιμοποιείτο για τον καθαρισμό των δοντιών και τη φρεσκάδα της αναπνοής. Η μαστίχα έχει πάρα πολλές χρήσεις με τις πιο γνωστές να είναι η τσίχλα και το άρωμα για τη ζαχαροπλαστική καθώς και το λικέρ μαστίχας. Στο κατάστημά μας θα βρείτε ψιλή, μεσαία, χονδρή μαστίχα αλλά και γνήσιο μαστιχέλαιο ΧΙΟΥ.

Πιπέρι Espelette

€ 10.20

Σπάνια πιπεριά με πορτοκαλοκόκκινο χρώμα και φρουτένιο άρωμα με ελαφρώς πικάντικη γεύση!

Ντομάτα Λιαστή

€ 2.80

Η λιαστή ντομάτα δημιουργείται αφού αποξηράνουμε ντοματάκια POMODORE. Τα αφήνουμε αλατισμένα στον ήλιο για 5-6 μέρες να ξεραθούν και ύστερα φυλάσσονται είτε στεγνά σε κάποιο βάζο, είτε με ελαιόλαδο, σκόρδο, ξύδι, εστραγκόν και ό,τι άλλο μπαχαρικό επιθυμούμε. Χρησιμοποιείται αρκετά στην κουζίνα είτε ψιλοκομμένη είτε ολόκληρη σε διάφορες παρασκευές όπως σάλτσες για ζυμαρικά, γαρνιτούρα κρέατος, σε λαδερά φαγητά αλλά και ως ορεκτικό σε συνδυασμό με κάποιο τυρί και άλλα μπαχαρικά. Στα μπαχαρικά FOTSI θα βρείτε άριστη Ελληνική λιαστή ντομάτα από την Μεσσηνία και την Εύβοια. Ξεχωριστό ελληνικό προϊόν κατάλληλο να συνοδέψει ουζάκι, ν' αποτελέσει κύριο συστατικό σε ομελέτες, κοκκινιστό, σαλάτες!

Κάρδαμο - κακουλές πράσινος

€ 3.80

Το κάρδαμο ή αλλιώς κακουλές είναι ένα από τα συστατικά της σκόνης κάρυ, ενώ  οι  σπόροι  του  χρησιμοποιούνται  και  ολόκληροι  σε  πίκλες, μαρινάδες, καφέ και σε αφεψήματα.

Επιπλέον προστίθεται σε τσουρέκια, βασιλόπιτες, κέικ αλλά και στο ρύζι, δίνοντας μια διαφορετική, ιδιαίτερη γεύση και άρωμα.

Στο κατάστημά μας θα το βρείτε και σε τριμμένο!