Kαλάθι (0 €)
Ευριπίδου 39 - Αθήνα , 210 3217131

ΠΙΠΕΡΙΑ ΣΤΕΦΑΝΑΚΙ

Προέλευση:

€ 3.50

Αρμαθιά με καυτερές πιπεριές ιδανική για σούπες, φασολάδες , σάλτσες , τυροκαυτερές και φυσικά για τη παραδοσιακή διακόσμηση του χώρου σας!

Προσθήκη στο καλάθι

Σχετικά προϊόντα:

Σιναπόσπορος Μαύρος

€ 0.60

Το σινάπι ανήκει  στην  οικογένεια  των  σταυρανθών με  φύλλα  άμισχα  και  πτερωτά, ενώ  τα  άνθη  του  είναι  κίτρινα  και  κάθε  λοβός  περιέχει  μέχρι  και  10  σπόρους. Το  σινάπι  χρησιμοποιείται  σε  έμπλαστρα  για μυϊκούς  πόνους, αφού  προκαλεί  υπεραιμία  και  βελτιώνει  την κυκλοφορία  του  αίματος  ενώ  έχει  και  χωνευτικές  ιδιότητες. Συνηθίζεται να χρησιμοποιείται από πολλούς σεφ σε σάλτσες-ψητά ή στην παρασκευή μουστάρδας αντί ή σε συνδυασμό με το λευκό σινάπι. Στο κατάστημά μας θα βρείτε μαύρο και κίτρινο σινάπι.

Ρόδο Ιεριχούς σε ξύλινο κουτάκι

€ 7.00

Ρόδο Ιεριχούς σε ξύλινο κουτάκι τέλειο για δωράκι μαζί με φυλλάδιο ενημερωτικό για το Ρόδο. Σε προσφορά μόνο 7 ευρώ!!!

Μακροπίπερο

€ 5.00

Το μακροπίπερο είναι ένα από το πιο πολυφωτογραφημένα μπαχαρικά λόγω της εντυπωσιακής του εμφάνισης.

Χρησιμοποιείται κυρίως στην Ινδική κουζίνα και λιγότερο στις Ευρωπαϊκές για τη παρασκευή τουρσιών και πολύ πικάντικων πιάτων.

Το άρωμά του θυμίζει το μαύρο πιπέρι αλλά η καυστικότητά του είναι πιο ήπια.

Τα μπαχαρικά FOTSI σας συνιστούν να διακοσμήσετε το πιάτο της παρέας σας με άκοπο μακροπίπερο και….. αφήστε τους να ψάχνονται!

Κανέλα - Κασσία Ινδονησίας άκοπη (8cm)

€ 1.40

Συνοδεύστε τα φαγητά, τα γλυκά και τα ροφήματά σας με την πιο γευστική κανέλα!!!

Μανιτάρια πορτσίνι

€ 7.10

Τα μανιτάρια πορτσίνι γενικά δε καλλιεργούνται αλλά συλλέγονται από το φυσικό τους περιβάλλον. Έχουν μαστιχωτή υφή κι έντονη γλυκιά, σαρκώδη γεύση καρυδιού και άρωμα δάσους. Τα αποξηραμένα πορτσίνι έχουν πιο πολλή πρωτεΐνη από τα περισσότερα λαχανικά. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν για να φτιάξουμε υπέροχα αρωματικά ριζότα, σούπες, σάλτσες αλλά και τάρτες.

ΟΔΗΓΙΕΣ ΕΤΟΙΜΑΣΙΕΣ

PREPARATION STEPS

 

1.Μουλιάστε σε χλιαρό νερό για 15’/

Lukewarm water for 15’

2.Στραγγίξετε το νερό. / Drain water

3.Σοτάρετε 1-2’. / Saute 1-2’.

4.Σβήστε με ξηρό κόκκινο κρασί. /

Stir in dry red wine

5.Προσθέστε τοματοπελτέ  κα αφήστε να σιγοβράσουν για 15’./

Stir in crème fraiche or tomato paste and simmer in low heat for 15’.

 

Εναλλακτικά προσθέστε τα σοταρισμένα μανιτάρια σε σάλτσες, φαγητά κατσαρόλας,

Ομελέτες, σούπες ή όσπρια. /

Add the sautéed mushrooms to soups, omelettes, risotto and to casserole dishes.