ΠΙΠΕΡΙΑ ΣΤΕΦΑΝΑΚΙ

Προέλευση:

€ 3.50

Αρμαθιά με καυτερές πιπεριές ιδανική για σούπες, φασολάδες , σάλτσες , τυροκαυτερές και φυσικά για τη παραδοσιακή διακόσμηση του χώρου σας!

Προσθήκη στο καλάθι

Σχετικά προϊόντα:

Κρόκος Κοζάνης - Saffron Σκόνη BIO 1gr

€ 3.40

Το σαφράν γνωστό και ως κρόκος Κοζάνης, προέρχεται από το στήμονα του φυτού κρόκος, κυκλοφορεί σε μικρές ποσότητες και είναι το πιο ακριβό μπαχαρικό στον κόσμο. Από τα αρχαία χρόνια χρησιμοποιείτο ως αρωματικό και για βαφή ρούχων.

Τα μπαχαρικά FOTSI συνιστούν την προσθήκη σαφράν στο ρύζι, τις πατάτες, το κοτόπουλο, το τσάι και τον χαλβά!

Πράσινο Πιπέρι

€ 3.00

Το πράσινο  πιπέρι είναι  ο  άγουρος  καρπός  του  φυτού, και  το  άρωμά  του  είναι  λιγότερο  έντονο  από  τα  υπόλοιπα  είδη  πιπεριού, αλλά ιδιαίτερα εκλεκτό. Ταιριάζει  με  όλα  τα  είδη κρέατος  και  θαλασσινών. Ιδιαίτερα  ταιριάζει  με  τα  πουλερικά  και  αφήνει  πολύ  ευχάριστη  αρωματική  γεύση  σε  σάλτσες. Είναι το αγαπημένο πιπέρι πολλών κορυφαίων σεφ. Αξίζει να το δοκιμάσετε!

Μπαχάρι τριμ.

€ 1.00

Το μπαχάρι θα το βρείτε στο κατάστημά μας είτε σε κόκκους είτε τριμμένο. Χρησιμοποιείται κυρίως στο στιφάδο αλλά αξίζει να το δοκιμάσετε και σε διάφορες σάλτσες, στα κεφτεδάκια και στις πατάτες φούρνου.


Σκόρδο Flakes

€ 1.00

Το σκόρδο χρησιμοποιείται ως τρόφιμο και φάρμακο τουλάχιστον από την εποχή των αρχαίων Αιγυπτίων.

Θεωρείτο πολύ εξαίρετο φάρμακο και αφροδισιακό.

Τονώνει την άμυνα του οργανισμού και μειώνει την πίεση του αίματος. Χρησιμοποιείται ευρέως στην κουζίνα σε διάφορα ψητά, σάλτσες, ζύμες ψωμιού και λαδερά φαγητά είτε τα ψιλοκομμένα -γκρανουλέ μέρη του βολβού του, είτε αποξηραμένο σε σκόνη ή νιφάδες.

Είναι επίσης βασικό χαρακτηριστικό του FOTSI TZATZIKI ΜΙΧ.

Μάραθος

€ 0.60

Ο μάραθος είναι  μπαχαρικό  που  προέρχεται  από  το  φυτό Foeniculum  Vulgare ένα αυτοφυές ποώδες φυτό με κίτρινα άνθη. Είναι  ισχυρό  αντίδοτο  για  τις  δηλητηριάσεις  από  τσιμπήματα  φιδιών  και  σκορπιών, καθώς  και  για τα  δηλητηριώδη  μανιτάρια. Επίσης συμβάλλει  στην  παραγωγή  γάλακτος την περίοδο του θηλασμού. Στη  μαγειρική, χρησιμοποιείται  ως  αρωματικό  για  κρέατα  και  ψάρια,  καθώς  επίσης  σε  σαλάτες, σούπες  και  ψωμιά.

Tip: Μπορεί να καταναλώνει τους σπόρους η θυλάζουσα μητέρα ως αφέψημα για να ανακουφίζει τα νεογέννητα μωρά από τους κολικούς.

210 32 17 131