Μείγμα Crazy Cowboy

Προέλευση: Ε.Ε.

€ 2.80

MΕΙΓΜΑ ΜΠΑΧΑΡΙΚΩΝ CRAZY COWBOY......!!!!

Για αυτούς που τους αρέσουν τα καυτερά όπως Habanero, Cayenne, Τσίλι αλλά τους λείπει κάτι στην γεύση...

Γραμμάρια: 100γρ.

Προσθήκη στο καλάθι

Σχετικά προϊόντα:

Σμυρνέϊκο Μείγμα

€ 1.20

Μείγμα για κουλουράκια, κέικ, γλυκά.

ΜΕΙΓΜΑ Κχμέλι Σουνέλι

€ 2.40

Με χαρά σας παρουσιάζουμε το ΚΧΜΕΛΙ ΣΟΥΝΕΛΙ - KHMELI SUNELI

Γεωργιανό μείγμα για σαλάτες, μαρινάδα, για κρέατα στη σχάρα, και σε πιάτα λαχανικών , σούπες και μαγειρευτά .

Απολαύστε τις αγνές γεύσεις των μπαχαρικών FOTSI χωρίς χημικές προσμίξεις.

Πορτοκαλοπίπερο

€ 2.50

 

Mείγμα ιδανικό για ψητά, σούπες,
σάλτσες, μανιτάρια...

Μείγμα για σπιτικό Παστουρμά

€ 1.80

Βασικά συστατικά:

  • Ένα κομμάτι 3 με 4 κιλά μοσχαρίσιο κιλότο ή ουρά ή μπούτι ή φιλέτο ή σπάλα κατά προτίμηση γάλακτος χωρίς κόκκαλα και νεύρα κατά όχι όμως νουά ή ποντίκι.
  • 1½ κιλό αλάτι ψιλό Ιμαλαΐων

Για την επικάλυψη:

  • 300γραμ. Μείγμα για Παστουρμά FOTSI
  • 1/2 κουταλιά βούτυρο Κέρκυρας
  • 3/4 του ποτηριού βραστό νερό
  • 5 σκελίδες σκόρδο λιωμένες (όχι απλώς πατημένες αλλά αλοιφή)
  • 1 κουταλιά της σούπας μυλόξιδο
  • 1 κουταλάκι του γλυκού κονιάκ ή τεκίλα ή τσικουδιά

Εκτέλεση:

  • Καθαρίζουμε το κρέας από τις πέτσες και τα σκληρά εάν έχει
  • Παίρνουμε ένα ταψί βαθύ, βάζουμε μέσα ένα πλατύ ξύλο (και παχύ έτσι ώστε να μην έρθουν σε επαφή τα υγρά του κρέατος καθώς θα στραγγίζει) και ακουμπάμε πάνω σε αυτό, το κρέας, αφού το έχουμε αλατίσει γύρω γύρω πολύ καλά. Μπορείτε να το συμπιέσετε ανάμεσα σε δύο ξύλα σφίγγοντάς τα με σφιγκτήρες μαραγκού.
  • Όσο στραγγίζει το κρέας, θα κάθεται, γι’αυτό πάνω από το κρέας, βάζουμε ένα φύλλο αλουμινόχαρτο ή μια λαδόκολλα και τοποθετούμε πάνω από αυτό ένα βαρύ μάρμαρο ή το ξανασυμπιέζουμε με τους σφιγκτήρες σφίγγοντάς τους.
  • Το αφήνουμε έξω από το ψυγείο για 36 ώρες για να στραγγίξει καλά και να μην βγάζει υγρά.
  • Κατόπιν σκουπίζουμε το κρέας καλά με ένα απορροφητικό χαρτί κουζίνας.
  • Φτιάχνουμε το μείγμα επικάλυψης ανακατεύοντας καλά τα υλικά και προσθέτουμε το βραστό νερό. Το μείγμα αυτό πρέπει να γίνει όπως ο πουρές.
  • Δένουμε το κομμάτι κρέας περνώντας ένα χοντρό σπάγκο για να μπορούμε να τον κρεμάσουμε και με το μείγμα καλύπτουμε όλη την επιφάνεια του κρέατος πάχος 1-2 χιλιοστά. Εάν κάνει ρωγμές ξανακαλύπτουμε από πάνω.
  • Μετά από 3-4 μέρες κρεμασμένο μπορούμε να το βάλω ψυγείο ή κατάψυξη κατά προτίμηση σε vacuum για να μην χάνει άλλο βάρος και να μην στεγνώνει…

Πιπέρια Εμπριμέ

€ 2.80

Μείγμα λευκού, μαύρου, πράσινου και ροζ πιπεριού χωρίς κόλιανδρο, ιδανικό για ψητά, μαγειρευτά, σούπες, ομελέτες......

210 32 17 131