Μείγμα για Γκιούλμπασι

Μείγμα για Γκιούλμπασι

Προέλευση: Ε.Ε.

€ 1.80

ΣΥΝΤΑΓΗ ΓΚΙΟΥΛΜΠΑΣΙ

Σε ένα μεγάλο μπωλ βάζουμε ½ κιλό αρνίσιο, ½ κιλό χοιρινό μπούτι χωρίς κόκκαλο και ½ κιλό μοσχαρίσια σπάλα όλα κομμένα σε μερίδες. Προσθέτουμε 400γραμ. κεφαλογραβιέρα,  1 πιπεριά Φλωρίνης ψιλοκομμένη και ½ φλιτζάνι ελαιόλαδο στο οποίο έχουμε ανακατέψει 3 κουταλιές της σούπας από το μείγμα μπαχαρικών FOTSI-ΓΚΙΟΥΛΜΠΑΣΙ!

Κόβουμε ένα μεγάλο τετράγωνο κομμάτι λαδόκολλας και στο κέντρο του αδειάζουμε το μείγμα. Μαζεύουμε τις άκρες της προς τα πάνω και τις δένουμε με σπάγκο σφιχτά σαν πουγκί. Βάζουμε το πουγκί σε άλλο ένα κομμάτι λαδόκολλας και το δένουμε με τον ίδιο τρόπο ώστε να μην υπάρχει κίνδυνος να χυθεί το περιεχόμενο.

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C. Βάζουμε το πακέτο στο κέντρο ενός μεγάλου ταψιού και το ψήνουμε για 2½ ώρες. Ανοίγουμε προσεκτικά τις λαδόκολλες για να μην χαθούν οι πεντανόστιμοι ζωμοί που περιέχουν και σερβίρουμε!

Τα μπαχαρικά FOTSI σας εύχονται καλή επιτυχία και καλή όρεξη!!!


Γραμμάρια: 100γρ.

Προσθήκη στο καλάθι

Σχετικά προϊόντα:

Μύλος γυάλινος μικρός (12cm)

€ 3.00

Ιδανικό για φρεσκοτριμμένο πιπέρι και αλάτι!

Ζητείστε μας να τα γεμίσουμε με ότι επιθυμείτε!

ΜΕΙΓΜΑ Κχμέλι Σουνέλι

€ 2.40

Με χαρά σας παρουσιάζουμε το ΚΧΜΕΛΙ ΣΟΥΝΕΛΙ - KHMELI SUNELI

Γεωργιανό μείγμα για σαλάτες, μαρινάδα, για κρέατα στη σχάρα, και σε πιάτα λαχανικών , σούπες και μαγειρευτά .

Απολαύστε τις αγνές γεύσεις των μπαχαρικών FOTSI χωρίς χημικές προσμίξεις.

Μείγμα για σπιτικό Παστουρμά

€ 1.80

Βασικά συστατικά:

  • Ένα κομμάτι 3 με 4 κιλά μοσχαρίσιο κιλότο ή ουρά ή μπούτι ή φιλέτο ή σπάλα κατά προτίμηση γάλακτος χωρίς κόκκαλα και νεύρα κατά όχι όμως νουά ή ποντίκι.
  • 1½ κιλό αλάτι ψιλό Ιμαλαΐων

Για την επικάλυψη:

  • 300γραμ. Μείγμα για Παστουρμά FOTSI
  • 1/2 κουταλιά βούτυρο Κέρκυρας
  • 3/4 του ποτηριού βραστό νερό
  • 5 σκελίδες σκόρδο λιωμένες (όχι απλώς πατημένες αλλά αλοιφή)
  • 1 κουταλιά της σούπας μυλόξιδο
  • 1 κουταλάκι του γλυκού κονιάκ ή τεκίλα ή τσικουδιά

Εκτέλεση:

  • Καθαρίζουμε το κρέας από τις πέτσες και τα σκληρά εάν έχει
  • Παίρνουμε ένα ταψί βαθύ, βάζουμε μέσα ένα πλατύ ξύλο (και παχύ έτσι ώστε να μην έρθουν σε επαφή τα υγρά του κρέατος καθώς θα στραγγίζει) και ακουμπάμε πάνω σε αυτό, το κρέας, αφού το έχουμε αλατίσει γύρω γύρω πολύ καλά. Μπορείτε να το συμπιέσετε ανάμεσα σε δύο ξύλα σφίγγοντάς τα με σφιγκτήρες μαραγκού.
  • Όσο στραγγίζει το κρέας, θα κάθεται, γι’αυτό πάνω από το κρέας, βάζουμε ένα φύλλο αλουμινόχαρτο ή μια λαδόκολλα και τοποθετούμε πάνω από αυτό ένα βαρύ μάρμαρο ή το ξανασυμπιέζουμε με τους σφιγκτήρες σφίγγοντάς τους.
  • Το αφήνουμε έξω από το ψυγείο για 36 ώρες για να στραγγίξει καλά και να μην βγάζει υγρά.
  • Κατόπιν σκουπίζουμε το κρέας καλά με ένα απορροφητικό χαρτί κουζίνας.
  • Φτιάχνουμε το μείγμα επικάλυψης ανακατεύοντας καλά τα υλικά και προσθέτουμε το βραστό νερό. Το μείγμα αυτό πρέπει να γίνει όπως ο πουρές.
  • Δένουμε το κομμάτι κρέας περνώντας ένα χοντρό σπάγκο για να μπορούμε να τον κρεμάσουμε και με το μείγμα καλύπτουμε όλη την επιφάνεια του κρέατος πάχος 1-2 χιλιοστά. Εάν κάνει ρωγμές ξανακαλύπτουμε από πάνω.
  • Μετά από 3-4 μέρες κρεμασμένο μπορούμε να το βάλω ψυγείο ή κατάψυξη κατά προτίμηση σε vacuum για να μην χάνει άλλο βάρος και να μην στεγνώνει…

Μπούκοβο καυτερό καπνιστό

€ 1.20

Το μπούκοβο παράγεται από αποξηραμένες κόκκινες καυτερές πιπεριές και έχει την μορφή νιφάδων. Το μπούκοβο καυτερό και καπνιστό έχει ιδιαίτερα καυτερή, καπνιστή και πικάντικη γεύση και χρησιμοποιείται σε σάλτσες, κεμπάπ, σούπες, αλλαντικά αλλά και στο λάδι για να προσδώσει την ιδιαίτερη πικάντικη γεύση. Στο κατάστημά μας θα βρείτε γλυκό και καυτερό και καπνιστό μπούκοβο.

210 32 17 131