Kαλάθι (0 €)
Ευριπίδου 39 - Αθήνα , 210 3217131

Μαχλέπι

Προέλευση: Τoυρκίας

€ 4.00

Το μαχλέπι, είναι ο σπόρος του φυτού Prunus Mahaleb, ένα είδος κερασιάς.

Η γεύση του το κατατάσσει στα πιο εύγευστα μπαχαρικά.

Χρησιμοποιείται αλεσμένο για να τονίσει τη γλυκιά γεύση των παραδοσιακών γλυκισμάτων.

Οι νοικοκυρές το προσθέτουν ιδιαίτερα στο τσουρέκι, στη βασιλόπιτα, σε κουλουράκια και γενικά στις παρασκευές αρτοποιίας.


Γραμμάρια: 100γρ.

Προσθήκη στο καλάθι

Σχετικά προϊόντα:

Κρόκος Κοζάνης - Saffron Σκόνη BIO 1gr

€ 3.40

Το σαφράν γνωστό και ως κρόκος Κοζάνης, προέρχεται από το στήμονα του φυτού κρόκος, κυκλοφορεί σε μικρές ποσότητες και είναι το πιο ακριβό μπαχαρικό στον κόσμο. Από τα αρχαία χρόνια χρησιμοποιείτο ως αρωματικό και για βαφή ρούχων.

Τα μπαχαρικά FOTSI συνιστούν την προσθήκη σαφράν στο ρύζι, τις πατάτες, το κοτόπουλο, το τσάι και τον χαλβά!

Γλυκόριζα Sticks

€ 2.20

Η  γλυκόριζα,  είναι  ένα  θαμνώδες  φυτό με όρθιους βλαστούς, ραβδωτούς  και  χνουδωτούς, ενώ  τα  φύλλα  του  είναι  πτεροειδή  και  τα  άνθη  του  γαλανά. Οι  ρίζες  του  είναι  αυτές  που  χρησιμοποιούνται  για  θεραπευτικούς  σκοπούς. Δρα  ως  αντιφλεγμονώδες, αντισπασμωδικό  και  μαλακτικό. Είναι  ωφέλιμο  για  τις  παθήσεις  του  στομάχου  και  των  πνευμόνων, καθώς  επίσης  και  για  το  στρες. Είναι  διουρητική  και  συστήνεται κατά  του  διαβήτη  και  της  χοληστερίνης. Χαρακτηριστικό  είναι  ότι  χρησιμοποιείται  στην  κινέζικη  ιατρική  εδώ  και  3.000  χρόνια! Προσοχή  όμως :  η λήψη γλυκόριζας  είναι  απαγορευτική  για  τους  υπερτασικούς! Στο κατάστημά μας θα τη βρείτε σε σκόνη χοντροκομμένη coupé αλλά και σε sticks.

ΤΣΙΜΕΝΙ τριμμένο

€ 0.50

Το τσιμένι γνωστό και ως μοσχοσίταρο ή τριγωνέλλα, είναι φυτό με ύψος 10-15εκ και τρίφυλλα οδοντωτά  φύλλα. Οι καρποί του, τρίβονται και προστίθενται στον παστουρμά και σε συνδυασμό με το σκόρδο του δίνει αυτή τη χαρακτηριστική μυρωδιά ενώ αν μαγειρευτεί είναι πιο ήπιο και αν αποξηρανθεί γίνεται κάπως πικάντικο. Στην κουζίνα προστίθεται σε σκόνη σε διάφορα κρέατα, το κοτόπουλο, σε λαχανικά αλλά και στα κεφτεδάκια.

Tip: Δοκιμάσατε να προσθέσετε λίγο τριμμένο τσιμένι στις πατάτες φούρνου; Θα εκπλαγείτε!!!