ΜΕΙΓΜΑ 7 ΜΠΑΧΑΡΙΚΩΝ

ΜΕΙΓΜΑ 7 ΜΠΑΧΑΡΙΚΩΝ

Προέλευση: Ε.Ε.

€ 2.80

Ένα φανταστικό μείγμα με την υπογραφή των Μπαχαρικών FOTSI.

Όσοι το δοκίμασαν ξετρελάθηκαν!!

Χρησιμοποιήστε 10-15 γραμμάρια ανά κιλό κιμά!

Επίσης μπορείτε να εμπλουτίσετε την γεύση σε κεφτεδάκια αλλά και χοιρινά τηγανιά κομμένη σε μακρόστενες λωρίδες!

Δείτε το βίντεο στο παρακάτω link με την σεφ Γεωργία Κουτσούκου σε ένα υπέροχο event στο κατάστημα λιανικής, προωθώντας το συγκεκριμένο μείγμα με χορηγία τις υπέροχες μπύρες ΤΗΝΟΣ και συνοδεία κιθάρας και πολύ κεφιού!!

https://www.youtube.com/watch?v=-ZsT3Ekm5po


Γραμμάρια: 100γρ.

Προσθήκη στο καλάθι

Σχετικά προϊόντα:

Μύλος γυάλινος μεγάλος (19,5cm)

€ 6.00

Ιδανικό για φρεσκοτριμμένο πιπέρι και αλάτι!

Ζητείστε μας να τα γεμίσουμε με ότι επιθυμείτε!

Πορτοκάλι φλούδα

€ 2.50

Χάρη στα πολλαπλά οφέλη της φλούδας πορτοκαλιού, μπορείτε να χάσετε βάρος, να ενισχύσετε τον μεταβολισμό σας, να εξαλείψετε το σωματικό λίπος και φυσικά να επωφεληθείτε από την επιπρόσθετη ενέργεια που μπορεί να σας προσφέρει.

Οι φλούδες των πορτοκαλιών περιέχουν εσπεριδίνη.  Πρόκειται για ένα φλαβονοειδές που έχει την ιδιότητα να μεταβολίζει τα λιπίδια στο αίμα και για να το πετύχει αυτό μειώνει το λίπος που υπάρχει στο αίμα. Οι φλούδες των πορτοκαλιών περιέχουν 20% περισσότερη εσπεριδίνη από την σάρκα τους. Γι αυτό το λόγο μην διστάσετε να τις δοκιμάσετε. Τέλος, μπορούν να σας βοηθήσουν να μειώσετε την χοληστερίνη.

Οι φλούδες των πορτοκαλιών περιέχουν επίσης πηκτίνη.  Αυτή είναι μια φυτική ίνα που προστατεύει από πιθανά στομαχικά προβλήματα διατηρώντας παράλληλα τα υγιή επίπεδα σακχάρου στο αίμα. Εκτός από αυτό, μια σειρά καλών βακτηρίων βοηθά στη φροντίδα της εντερικής μας χλωρίδας, διευκολύνοντας την πέψη και εξαλείφοντας τις περιόδους της δυσκοιλιότητας.

Μείγμα για Γκιούλμπασι

€ 1.80

ΣΥΝΤΑΓΗ ΓΚΙΟΥΛΜΠΑΣΙ

Σε ένα μεγάλο μπωλ βάζουμε ½ κιλό αρνίσιο, ½ κιλό χοιρινό μπούτι χωρίς κόκκαλο και ½ κιλό μοσχαρίσια σπάλα όλα κομμένα σε μερίδες. Προσθέτουμε 400γραμ. κεφαλογραβιέρα,  1 πιπεριά Φλωρίνης ψιλοκομμένη και ½ φλιτζάνι ελαιόλαδο στο οποίο έχουμε ανακατέψει 3 κουταλιές της σούπας από το μείγμα μπαχαρικών FOTSI-ΓΚΙΟΥΛΜΠΑΣΙ!

Κόβουμε ένα μεγάλο τετράγωνο κομμάτι λαδόκολλας και στο κέντρο του αδειάζουμε το μείγμα. Μαζεύουμε τις άκρες της προς τα πάνω και τις δένουμε με σπάγκο σφιχτά σαν πουγκί. Βάζουμε το πουγκί σε άλλο ένα κομμάτι λαδόκολλας και το δένουμε με τον ίδιο τρόπο ώστε να μην υπάρχει κίνδυνος να χυθεί το περιεχόμενο.

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C. Βάζουμε το πακέτο στο κέντρο ενός μεγάλου ταψιού και το ψήνουμε για 2½ ώρες. Ανοίγουμε προσεκτικά τις λαδόκολλες για να μην χαθούν οι πεντανόστιμοι ζωμοί που περιέχουν και σερβίρουμε!

Τα μπαχαρικά FOTSI σας εύχονται καλή επιτυχία και καλή όρεξη!!!

Λεβάντα μάτσο Dark Blue

€ 2.80

Λεβάντα dark blue Ελληνικής καλλιέργειας - Γαλλικής ποικιλίας.


Βαθύ μωβ χρώμα-πολύ όμορφη!!!

Είναι πολύ γνωστή για την χρήση της ως απωθητικό του σκόρου.

Στο κατάστημά μας θα βρείτε τον ανθό της χύμα ή σε όμορφα πολύχρωμα πουγκάκια ιδανικά για décor και μπονμπονιέρες.

Μείγμα για σπιτικό Παστουρμά

€ 1.80

Βασικά συστατικά:

  • Ένα κομμάτι 3 με 4 κιλά μοσχαρίσιο κιλότο ή ουρά ή μπούτι ή φιλέτο ή σπάλα κατά προτίμηση γάλακτος χωρίς κόκκαλα και νεύρα κατά όχι όμως νουά ή ποντίκι.
  • 1½ κιλό αλάτι ψιλό Ιμαλαΐων

Για την επικάλυψη:

  • 300γραμ. Μείγμα για Παστουρμά FOTSI
  • 1/2 κουταλιά βούτυρο Κέρκυρας
  • 3/4 του ποτηριού βραστό νερό
  • 5 σκελίδες σκόρδο λιωμένες (όχι απλώς πατημένες αλλά αλοιφή)
  • 1 κουταλιά της σούπας μυλόξιδο
  • 1 κουταλάκι του γλυκού κονιάκ ή τεκίλα ή τσικουδιά

Εκτέλεση:

  • Καθαρίζουμε το κρέας από τις πέτσες και τα σκληρά εάν έχει
  • Παίρνουμε ένα ταψί βαθύ, βάζουμε μέσα ένα πλατύ ξύλο (και παχύ έτσι ώστε να μην έρθουν σε επαφή τα υγρά του κρέατος καθώς θα στραγγίζει) και ακουμπάμε πάνω σε αυτό, το κρέας, αφού το έχουμε αλατίσει γύρω γύρω πολύ καλά. Μπορείτε να το συμπιέσετε ανάμεσα σε δύο ξύλα σφίγγοντάς τα με σφιγκτήρες μαραγκού.
  • Όσο στραγγίζει το κρέας, θα κάθεται, γι’αυτό πάνω από το κρέας, βάζουμε ένα φύλλο αλουμινόχαρτο ή μια λαδόκολλα και τοποθετούμε πάνω από αυτό ένα βαρύ μάρμαρο ή το ξανασυμπιέζουμε με τους σφιγκτήρες σφίγγοντάς τους.
  • Το αφήνουμε έξω από το ψυγείο για 36 ώρες για να στραγγίξει καλά και να μην βγάζει υγρά.
  • Κατόπιν σκουπίζουμε το κρέας καλά με ένα απορροφητικό χαρτί κουζίνας.
  • Φτιάχνουμε το μείγμα επικάλυψης ανακατεύοντας καλά τα υλικά και προσθέτουμε το βραστό νερό. Το μείγμα αυτό πρέπει να γίνει όπως ο πουρές.
  • Δένουμε το κομμάτι κρέας περνώντας ένα χοντρό σπάγκο για να μπορούμε να τον κρεμάσουμε και με το μείγμα καλύπτουμε όλη την επιφάνεια του κρέατος πάχος 1-2 χιλιοστά. Εάν κάνει ρωγμές ξανακαλύπτουμε από πάνω.
  • Μετά από 3-4 μέρες κρεμασμένο μπορούμε να το βάλω ψυγείο ή κατάψυξη κατά προτίμηση σε vacuum για να μην χάνει άλλο βάρος και να μην στεγνώνει…
210 32 17 131