Το σαφράν γνωστό και ως κρόκος Κοζάνης, προέρχεται από το στήμονα του φυτού κρόκος, κυκλοφορεί σε μικρές ποσότητες και είναι το πιο ακριβό μπαχαρικό στον κόσμο. Από τα αρχαία χρόνια χρησιμοποιείτο ως αρωματικό και για βαφή ρούχων.
Τα μπαχαρικά FOTSI συνιστούν την προσθήκη σαφράν στο ρύζι, τις πατάτες, το κοτόπουλο, το τσάι και τον χαλβά!
Η Κασσία ή Κανέλα Ινδονησίας είναι ένα αειθαλές δέντρο που καλλιεργείται ευρέως στη νοτιοανατολική Ασία.
Ιδανική για decor.
Χρησιμοποιήστε τη στα φαγητά, τα γλυκά και τα ροφήματά σας για να τους δώσετε χρώμα, γεύση και άρωμα.
Βρείτε επίσης στο κατάστημά μας ξυλάκι κανέλας σε οποιοδήποτε μέγεθος σας εξυπηρετεί (6 cm, 8 cm, 15 cm, 20 cm , 25 cm) αλλά και κανέλα Ινδονησίας τριμμένη.
Το δίκταμο ή έρωντας είναι ενδημικό φρύγανο της Κρήτης ,με πολύ δυνατή οσμή και γεύση, ενώ τα φύλλα του είναι σχετικά μικρά αλλά παχουλά, καλύπτονται από χνούδι και τα άνθη του έχουν βιολετί χρώμα. Έχει αντισηπτικές, τονωτικές και αντισπασμωδικές ιδιότητες, καταπραΰνει από τις παθήσεις του πεπτικού συστήματος, τους πονοκεφάλους και τον πονόδοντο. Τέλος, είναι εμμηναγωγό, αφροδισιακό και ιδιαίτερα εύγευστο! Θεωρείται το ελληνικό εντελβάις αφού φύεται σε απόκρημνες πλαγιές. Η παράδοση αναφέρει ότι οι νέοι πρόσφεραν ένα ματσάκι στην αγαπημένη τους ως ένδειξη του έρωτά τους. Εξ’ου και η ονομασία έρωντας για το φυτό.
Τα γεμιστά, το απόλυτο καλοκαιρινό φαγητό... ένα από τα πιο παραδοσιακά πιάτα της ελληνικής κουζίνας...
Φτιάξτε τα χρησιμοποιώντας το μείγμα γεμιστών από τα μπαχαρικά FOTSI και ικανοποιήστε ακόμα και τους πιο απαιτητικούς.
Περιέχει: πιπέρι μαύρο, δυόσμο, αφυδατωμένο σκόρδο, αφυδατωμένο κρεμμύδι, αρωματικά φυτά, αλάτι.
Τέλος, μη διστάσετε να προσθέσετε στην γέμιση κουκουνάρι και να είστε σίγουροι ότι το πιάτο σας θα απογειωθεί!