Το σαφράν γνωστό και ως κρόκος Κοζάνης, προέρχεται από το στήμονα του φυτού κρόκος, κυκλοφορεί σε μικρές ποσότητες και είναι το πιο ακριβό μπαχαρικό στον κόσμο. Από τα αρχαία χρόνια χρησιμοποιείτο ως αρωματικό και για βαφή ρούχων.
Τα μπαχαρικά FOTSI συνιστούν την προσθήκη σαφράν στο ρύζι, τις πατάτες, το κοτόπουλο, το τσάι και τον χαλβά!
Το κάρδαμο ή αλλιώς κακουλές είναι ένα από τα συστατικά της σκόνης κάρυ, ενώ οι σπόροι του χρησιμοποιούνται και ολόκληροι σε πίκλες, μαρινάδες, καφέ και σε αφεψήματα.
Επιπλέον προστίθεται σε τσουρέκια, βασιλόπιτες, κέικ αλλά και στο ρύζι, δίνοντας μια διαφορετική, ιδιαίτερη γεύση και άρωμα.
Στο κατάστημά μας θα το βρείτε και τριμμένο!
Το εστραγκόν είναι πολυετής ποώδης θάμνος που κατάγεται από την ανατολική Ευρώπη. Το έγχυμα των φύλλων του μπορεί να χρησιμοποιηθεί κατά της ναυτίας, του λόξυγκα, της αϋπνίας και δρα ως χωνευτικό, ορεκτικό και τονωτικό.
Χρησιμοποιείται σε σαλάτες, σάλτσες λευκών και κόκκινων κρεάτων και ψαριών, αυγά, παγωτά, φρουτοσαλάτες κ.ά.
Τα φύλλα του προσθέτονται σε σούπες για άρωμα. Οι βλαστοί του μαγειρεύονται σαν λαχανικό. Τέλος, συνιστάται για τον αρωματισμό του ξυδιού και της μουστάρδας.
Tip: Δοκιμάστε να προσθέσετε λίγα φύλλα στο βαζάκι με τις λιαστές ντομάτες σας.
Το τέλειο σετ για την Καλοκαιρινή κουζίνα σας!
Μπορείτε να το παραγγείλετε και να το στείλουμε κατευθείαν σε αυτόν που αγαπάτε!!
Το σετ περιέχει:
-Μείγμα Σμυρνέικο για τα κουλουράκια και τα γλυκά σας!
-Μείγμα ΜONTREAL STEAK για τις μπριζόλες σας!
-Μείγμα για πατάτες.
-Μείγμα για αρνί!!
-Μείγμα πικάντικο αλάτι. Αλάτι ερήμου Καλαχάρι με καυτερό μπούκοβο.
-Αλάτι Μεσολογγίου ημίχονδρο!