• Κρόκος Κοζάνης - Saffron Σκόνη BIO 1gr
  • Κρόκος Κοζάνης - Saffron Σκόνη BIO 1gr
ID: 1065

Κρόκος Κοζάνης - Saffron Σκόνη BIO 1gr

Προέλευση: Εγχώρια

€ 5.00

Το σαφράν γνωστό και ως κρόκος Κοζάνης, προέρχεται από το στήμονα του φυτού κρόκος, κυκλοφορεί σε μικρές ποσότητες και είναι το πιο ακριβό μπαχαρικό στον κόσμο.

Τα μπαχαρικά FOTSI συνιστούν την προσθήκη σαφράν στο ρύζι, τις πατάτες, το κοτόπουλο, το τσάι και τον χαλβά!

Προσθήκη στο καλάθι

Σχετικά προϊόντα:

Μουστάρδα

€ 1.50

Η μουστάρδα σε σκόνη παρασκευάζεται από την ανάμειξη των λευκών σπόρων του σιναπιού και διαφόρων άλλων μπαχαρικών για να επιτευχθεί η κατάλληλη γεύση. Χρησιμοποιείται ευρέως στα ψητά αλλά και στο ψήσιμο των πατατών στον φούρνο, αφού διαλυθεί σε νερό ή ξύδι για να ελευθερωθεί το άρωμά της.

Κιτρινόριζα Άκοπη

€ 1.20

Η κιτρινόριζα ή κουρκουμάς ή τούρμερικ, δίνει κίτρινο χρώμα στα φαγητά όπως ο κρόκος Κοζάνης.

Χρησιμοποιείται κυρίως στο ρύζι, αλλά και σε σάλτσες, κουσκούς και το συναντάμε συχνά σε κρέατα, κοτόπουλα, στη φακή, στη φάβα αλλά και στις  πατάτες.

Είναι βασικό συστατικό του μείγματος κάρυ και του ταντούρι που μπορείτε να βρείτε στο κατάστημά μας.

Σέλινο Ψιλοτριμμένο Φύλλο

€ 1.60

Το σέλινο είναι ένα φυτό της οικογένειας των σκιαδανθών.

Τα στελέχη του είναι κούφια, έχει φύλλα έμμισχα και λευκά άνθη και σχηματίζει μεγάλο στρογγυλό βολβό.

Στη μαγειρική χρησιμοποιείται σε συνταγές με κρέατα κατσαρόλας κυρίως, σε σούπες, ριζότο αλλά και λαδερά φαγητά.

Δυόσμος

€ 1.40

Ο δυόσμος χρησιμοποιείται ευρέως στη μαγειρική και τη ζαχαροπλαστική, κυρίως τριμμένος ως αρωματικό.

Αξίζει να δοκιμάσετε τον δυόσμο στα γεμιστά, σε μπιφτέκια, σε ζυμαρικά με σάλτσα και σε οποιαδήποτε σως γιαουρτιού.

Μπορεί να καταναλωθεί και ως αφέψημα.

Πιπερόριζα Ρίζα

€ 1.40

Το τζίντζερ (ή αλλιώς πιπερόριζα) είναι η ρίζα του φυτού Zingiber officinale. Καλλιεργείται κατά κύριο λόγο στην Ασία και χρησιμοποιείται τόσο στην μαγειρική ως μπαχαρικό όσο και στη φαρμακευτική.

Έχει πλούσια γεύση και άρωμα, καθώς συνδυάζει καυτερή, γλυκιά, αλλά και λεμονάτη γεύση.

Στην κουζίνα χρησιμοποιούμε το τζίντζερ για να αρωματίσουμε ωμές αλλά και μαγειρεμένες συνταγές με λαχανικά, θαλασσινά, ψάρια και κρεατικά, φροντίζοντας να το προσθέσουμε προς το τέλος του μαγειρέματος, ώστε να δώσει όσο το δυνατόν περισσότερα αρώματα.

Πρωταγωνιστεί και σε γλυκές παρασκευές, όπως  τα γνωστά Gingerbread cookies.

210 32 17 131

Εγγραφή στο newsletter μας