Kαλάθι (0 €)
Ευριπίδου 39 - Αθήνα , 210 3217131

Γλυκόριζα Sticks

Προέλευση: ΓΑΛΛΙΑΣ

€ 2.20

Η  γλυκόριζα,  είναι  ένα  θαμνώδες  φυτό με όρθιους βλαστούς, ραβδωτούς  και  χνουδωτούς, ενώ  τα  φύλλα  του  είναι  πτεροειδή  και  τα  άνθη  του  γαλανά. Οι  ρίζες  του  είναι  αυτές  που  χρησιμοποιούνται  για  θεραπευτικούς  σκοπούς. Δρα  ως  αντιφλεγμονώδες, αντισπασμωδικό  και  μαλακτικό. Είναι  ωφέλιμο  για  τις  παθήσεις  του  στομάχου  και  των  πνευμόνων, καθώς  επίσης  και  για  το  στρες. Είναι  διουρητική  και  συστήνεται κατά  του  διαβήτη  και  της  χοληστερίνης. Χαρακτηριστικό  είναι  ότι  χρησιμοποιείται  στην  κινέζικη  ιατρική  εδώ  και  3.000  χρόνια! Προσοχή  όμως :  η λήψη γλυκόριζας  είναι  απαγορευτική  για  τους  υπερτασικούς! Στο κατάστημά μας θα τη βρείτε σε σκόνη χοντροκομμένη coupé αλλά και σε sticks.


Γραμμάρια: 100γρ.

Προσθήκη στο καλάθι

Σχετικά προϊόντα:

Ζαμπούκος

€ 2.50

Ο  ζαμπούκος είναι ένα δέντρο με  λευκά  άνθη  και οι  καρποί του  μωβ,  μαύροι  ή  κόκκινοι  που θυμίζουν  τσαμπιά  σταφυλιού. Ο  καρπός  του είναι ιδιαίτερα  πλούσιος  σε  βιταμίνες, ενώ  έχει  χαρακτηριστεί  ως  το καλύτερο  αντιφλογιστικό, αντιφλεγμονώδες  και  αντιρρευματικό βότανο. Επίσης, είναι  ιδιαίτερα  αποτελεσματικό  στον  πονόλαιμο, τον ξερόβηχα  και  τις  πρησμένες  αμυγδαλές. Τα  φύλλα  του   χρησιμεύουν για  την  αντιμετώπιση  μωλωπισμών, διαστρεμμάτων, τραυμάτων, χιονίστρων και χρησιμεύουν σαν αλοιφή για τους όγκους. Τέλος, τα  άνθη  του  χρησιμοποιούνται  για  να  δώσουν  άρωμα  σε  διάφορα λικέρ, ενώ  η  λοσιόν  από  το  αφέψημα  των  λουλουδιών  του  λευκαίνει  το  δέρμα.

Πιπέρι Γουϊνέας

€ 4.00

Λιγότερο καυτερό από το μαύρο με ιδιαίτερα ντελικάτη γεύση...

Κιτρινόριζα Turmeric

€ 0.80

Η κιτρινόριζα ή  κουρκουμάς ή  τούρμερικ, είναι  ένα  αυτοφυές  φυτό. Ενισχύει  την  πεπτική  λειτουργία, βελτιώνει  όλες  τις  διαδικασίες  του  μεταβολισμού και επιταχύνει  την παραγωγή  ινσουλίνης. Δίνει κίτρινο χρώμα  στα  φαγητά όπως ο κρόκος Κοζάνης, κυρίως  στο ρύζι, αλλά  και  σε  σάλτσες, κουσκούς και το  συναντάμε  συχνά  σε  κρέατα, κοτόπουλα, στη  φακή, στη  φάβα  αλλά και στις  πατάτες. Είναι βασικό συστατικό του μείγματος κάρυ και του ταντούρι που μπορείτε να βρείτε στο κατάστημά μας.