Γκάλανγκαλ

Προέλευση: Κίνα

€ 3.50

Το γκάλανγκαλ είναι μια ρίζα που θυμίζει πιπερόριζα, έχει λίγο πικάντικη γεύση και λεμονάτη. Τα αποξηραμένα γκάλανγκαλ είναι πιο πικάντικα, από τα φρέσκα, με γεύση που θυμίζει τζίντζερ και κανέλα. Χρησιμοποιείται στην Ινδική κουζίνα στο ρύζι με λαχανικά και κρέας. Το δοκιμάσατε στο στιφάδο σας με βόειο ή βουβαλίσιο κρέας;


Γραμμάρια: 100γρ.

Προσθήκη στο καλάθι

Σχετικά προϊόντα:

Σέλινο Ψιλοτριμμένο Φύλλο

€ 1.60

Το σέλινο είναι ένα φυτό της οικογένειας των σκιαδανθών. Τα στελέχη του είναι κούφια, έχει φύλλα έμμισχα και λευκά άνθη και σχηματίζει μεγάλο στρογγυλό βολβό. Περιέχει πολλή βιταμίνη C, τονώνει την άμυνα του οργανισμού και έχει διουρητικές ιδιότητες. Στη μαγειρική χρησιμοποιείται σε συνταγές με κρέατα κατσαρόλας κυρίως, σε σούπες, ριζότα αλλά και λαδερά φαγητά.

Μαχλέπι τριμμένο

€ 4.00

Το μαχλέπι, είναι ο σπόρος του φυτού Prunus Mahaleb, ένα είδος κερασιάς.

Η γεύση του το κατατάσσει στα πιο εύγευστα μπαχαρικά.

Χρησιμοποιείται αλεσμένο για να τονίσει τη γλυκιά γεύση των παραδοσιακών γλυκισμάτων.

Οι νοικοκυρές το προσθέτουν ιδιαίτερα στο τσουρέκι, στη βασιλόπιτα, σε κουλουράκια και γενικά στα αρτοπαρασκευάσματα.

Ρίγανη

€ 1.20

Η ρίγανη είναι  ένα  αρωματικό  ποώδες και θαμνώδες φυτό. Το  αιθέριο  έλαιο  της  θεωρείται  αφροδισιακό ενώ  το  φυτό  χρησιμοποιείται   και  για  την  αντιμετώπιση  πεπτικών παθήσεων. Η  πιο  διαδεδομένη  χρήση  της  βέβαια  είναι  ως  μπαχαρικό  στη μαγειρική, καθώς  ταιριάζει  στα  μεσογειακά  εδέσματα  και  σε  πολλά  κρέατα  και ψάρια.

210 32 17 131