Αρκτοστάφυλλο

Προέλευση: ΑΛΒΑΝΙΑ

€ 3.00

Το αρκτοστάφυλλο ανήκει στην οικογένεια των Βακκινίων(τα γνωστά Μύρτιλλα). Οι καρποί του είναι στρογγυλοί κόκκινοι και τρώγονται ωμοί, ενώ επίσης φτιάχνονται με αυτούς λικέρ, τάρτες, μαρμελάδες αλλά και σάλτσες για κρέας. Τα τμήματα του φυτού που χρησιμοποιούνται είναι οι καρποί και τα φύλλα. Χρησιμοποιείται στη φαρμακευτική αφού περιέχει κάποιες χρήσιμες ουσίες, ενώ το αφέψημά του μπορεί να βοηθήσει σε παθήσεις των νεφρών και της κύστης.


Γραμμάρια: 100γρ.

Προσθήκη στο καλάθι

Σχετικά προϊόντα:

Θρούμπι Μάτσο

€ 2.00

Το θρούμπι είναι  ένα  αρωματικό  ποώδες  φυτό συγγενικό  με  την  ρίγανη  και  το  θυμάρι.

Έχει θεραπευτικές  ιδιότητες, καθώς  και  ευεργετική  επίδραση  στο  πεπτικό σύστημα και την  νευρική  δυσπεψία.

Το  θρούμπι  είναι  πολύ  δημοφιλές  στη  μαγειρική, αφού  χρησιμοποιείται  ως  μυρωδικό  στα  φασόλια, στον  αρακά και  στα  λουκάνικα, ενώ  τα  φύλλα  του  ψιλοκομμένα  μπαίνουν  σε  σούπες  και  στιφάδο.

Μια φανταστική συνταγή που σας προτείνουν τα μπαχαρικά FOTSI είναι η τηγανιά με χοιρινό και θρούμπι. Στο κατάστημά μας θα το βρείτε σε πανέμορφο μάτσο και μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε ως ντεκόρ αλλά και τριμμένο στο φαγητό σας.

Γαιδουράγκαθο Αγκάθι

€ 2.20

Το  γαϊδουράγκαθο είναι  μια  μονοετής  ή  διετής  αγκαθωτή  πόα, με  φύλλα ανοιχτοπράσινα  με  άσπρα  νεύρα  και  οδοντωτές  άκρες, ενώ  τα  άνθη  του  έχουν  μωβ  χρώμα. Είναι  πολύ  αποτελεσματικό  στην  αντιμετώπιση  παθήσεων  του  ήπατος  και  ιδανικό  κατά  τη  διάρκεια  της  αποτοξίνωσης  από  το  αλκοόλ, καθώς  έχει  αντιοξειδωτικές  ιδιότητες. Δρα  ως  προαγωγό  της  έκκρισης  γάλακτος  κατά την διάρκεια του θηλασμού και  επίσης συνεισφέρει  σε  προβλήματα  της χοληδόχου  κύστης. Τέλος, χρησιμοποιείται  ως  μαλακτικό, κατά  των  κολικών, της  δυσεντερίας  και  των  αιμοπτύσεων. Διατίθεται από το κατάστημά μας και σε αγκάθι και σε σπόρο.

Λεβάντα

€ 1.10

Η λεβάντα είναι πολύ γνωστή για την χρήση της ως απωθητικό του σκόρου. Στο κατάστημά μας θα βρείτε τον ανθό της χύμα ή σε όμορφα πολύχρωμα πουγκάκια αλλά και σε ματσάκι δικής μας παραγωγής, ιδανικό για décor και μπομπονιέρες. Χρησιμοποιείται αρκετά και σε τούρτες.

Τσιμένι ή Μοσχοσίταρο ή Τριγωνέλλα

€ 0.50

Το τσιμένι γνωστό και ως μοσχοσίταρο ή τριγωνέλλα, είναι φυτό με ύψος 10-15εκ και τρίφυλλα οδοντωτά  φύλλα. Οι καρποί του, τρίβονται και προστίθενται στον παστουρμά και σε συνδυασμό με το σκόρδο του δίνει αυτή τη χαρακτηριστική μυρωδιά ενώ αν μαγειρευτεί είναι πιο ήπιο και αν αποξηρανθεί γίνεται κάπως πικάντικο. Στην κουζίνα προστίθεται σε σκόνη σε διάφορα κρέατα, το κοτόπουλο, σε λαχανικά αλλά και στα κεφτεδάκια.

Tip: Δοκιμάσατε να προσθέσετε λίγο τριμμένο τσιμένι στις πατάτες φούρνου; Θα εκπλαγείτε!!!

Μανιτάρια πορτσίνι

€ 7.10

Τα μανιτάρια πορτσίνι γενικά δε καλλιεργούνται αλλά συλλέγονται από το φυσικό τους περιβάλλον. Έχουν μαστιχωτή υφή κι έντονη γλυκιά, σαρκώδη γεύση καρυδιού και άρωμα δάσους. Τα αποξηραμένα πορτσίνι έχουν πιο πολλή πρωτεΐνη από τα περισσότερα λαχανικά. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν για να φτιάξουμε υπέροχα αρωματικά ριζότα, σούπες, σάλτσες αλλά και τάρτες.

ΟΔΗΓΙΕΣ ΕΤΟΙΜΑΣΙΕΣ

PREPARATION STEPS

 

1.Μουλιάστε σε χλιαρό νερό για 15’/

Lukewarm water for 15’

2.Στραγγίξετε το νερό. / Drain water

3.Σοτάρετε 1-2’. / Saute 1-2’.

4.Σβήστε με ξηρό κόκκινο κρασί. /

Stir in dry red wine

5.Προσθέστε τοματοπελτέ  κα αφήστε να σιγοβράσουν για 15’./

Stir in crème fraiche or tomato paste and simmer in low heat for 15’.

 

Εναλλακτικά προσθέστε τα σοταρισμένα μανιτάρια σε σάλτσες, φαγητά κατσαρόλας,

Ομελέτες, σούπες ή όσπρια. /

Add the sautéed mushrooms to soups, omelettes, risotto and to casserole dishes.

210 32 17 131