Kαλάθι (0 €)
Ευριπίδου 39 - Αθήνα , 210 3217131

Αμάρανθος - Ελίχρυσον

Προέλευση: Ε.Ε.

€ 3.00

Ο αμάρανθος είναι ένα πανέμορφο φυτό με χαρακτηριστικά κίτρινα άνθη. Οι χρυσαφένιοι σπόροι του είναι γνωστοί από τα αρχαία χρόνια καθώς λέγεται ότι ήταν το μυστικό της μακροζωίας των Αζτέκων και των Ίνκας. Ακόμα και σήμερα τους χρησιμοποιούν οι αθλητές για να πάρουν ενέργεια και να ενισχύσουν την αντοχή τους. Επιπλέον βοηθά τον οργανισμό να αποβάλλει τις άχρηστες τοξίνες. Τέλος, χρησιμοποιείται και στη μαγειρική σε διάφορες συνταγές λαδερών φαγητών με λαχανικά.


Γραμμάρια: 100γρ.

Προσθήκη στο καλάθι

Σχετικά προϊόντα:

Αρώνια Καρποί Χωρίς Ζάχαρη

€ 2.50

Η αρώνια είναι ένας φυλλοβόλος θάμνος με στρογγυλούς μαύρους καρπούς. Οι καρποί της χρησιμοποιούνται στη φαρμακοβιομηχανία καθώς περιέχουν πολλές βιταμίνες και ιχνοστοιχεία. Μειώνει την αρτηριακή πίεση, προλαμβάνει καρδιοαγγειακά νοσήματα, καταπολεμά το άγχος, αντιμετωπίζει ουρολογικές λοιμώξεις και λέγεται ότι έχει αποτέλεσμα στη θεραπεία του καρκίνου.

Είναι πλούσια πηγή αντιοξειδωτικών, έχει αντιφλεγμονώδεις  ιδιότητες και βοηθά στην παραγωγή καλής χοληστερόλης.

Δυναμένη

€ 4.00

Ενδείκνυται κατά της κυτταρίτιδας.

Χρένο σκόνη - Horseradish

€ 2.80

Το χρένο περιέχει πτητικά έλαια με αντιβακτηριακές ιδιότητες, βιταμίνες C, Β1, Β2, Β6, καυστικές ουσίες, ανόργανα άλατα.

1 κουταλάκι του γλυκού 2-3 φορές τη μέρα

Μανιτάρια πορτσίνι

€ 7.10

Τα μανιτάρια πορτσίνι γενικά δε καλλιεργούνται αλλά συλλέγονται από το φυσικό τους περιβάλλον. Έχουν μαστιχωτή υφή κι έντονη γλυκιά, σαρκώδη γεύση καρυδιού και άρωμα δάσους. Τα αποξηραμένα πορτσίνι έχουν πιο πολλή πρωτεΐνη από τα περισσότερα λαχανικά. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν για να φτιάξουμε υπέροχα αρωματικά ριζότα, σούπες, σάλτσες αλλά και τάρτες.

ΟΔΗΓΙΕΣ ΕΤΟΙΜΑΣΙΕΣ

PREPARATION STEPS

 

1.Μουλιάστε σε χλιαρό νερό για 15’/

Lukewarm water for 15’

2.Στραγγίξετε το νερό. / Drain water

3.Σοτάρετε 1-2’. / Saute 1-2’.

4.Σβήστε με ξηρό κόκκινο κρασί. /

Stir in dry red wine

5.Προσθέστε τοματοπελτέ  κα αφήστε να σιγοβράσουν για 15’./

Stir in crème fraiche or tomato paste and simmer in low heat for 15’.

 

Εναλλακτικά προσθέστε τα σοταρισμένα μανιτάρια σε σάλτσες, φαγητά κατσαρόλας,

Ομελέτες, σούπες ή όσπρια. /

Add the sautéed mushrooms to soups, omelettes, risotto and to casserole dishes.