Kαλάθι (0 €)
Ευριπίδου 39 - Αθήνα , 210 3217131

Αγκινάρα

Προέλευση: ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ

€ 2.50

Η  άγρια αγκινάρα είναι  πλούσια  σε  βιταμίνες  Α, Β1, Β2, νιασίνη  και  C, ασβέστιο  και  φώσφορο. Η καρδιά της  μπορεί να προλάβει την υψηλή χοληστερόλη, καρδιακά νοσήματα, υψηλή πίεση, διαβήτη αλλά ακόμα και τον καρκίνο. Τέλος δρα ενάντια στις παθήσεις του ήπατος.


Γραμμάρια: 100γρ.

Προσθήκη στο καλάθι

Σχετικά προϊόντα:

Σημύδα ή μπετούλα

€ 2.50

Η  σημύδα ή  μπετούλα είναι  ένα  φυλλοβόλο  δέντρο,  που  το  συναντάμε  σε  μεγάλα  υψόμετρα. Τα  άνθη  της  σχηματίζουν  ίουλους, έχουν  λευκό  και  παπυρώδη  φλοιό, κρεμαστά  κλαδιά  και  ωοειδή, με  μυτερή  άκρη  και οδοντωτά  φύλλα. Το  ξύλο  της  χρησιμοποιείται  ευρέως  στην  επιπλοποιία  και  στην  παραγωγή  χαρτιού  και  τα  φύλλα  της  χρησιμοποιούνται  για  την  παρασκευή  καλλυντικών  και  φαρμάκων  αλλά  και  για  την  καταπολέμηση  παθήσεων  του  ουροποιητικού  συστήματος.

Τζίνγκο Μπιλόμπα

€ 2.50

To τζίνγκο μπιλόμπα είναι ένα εκχύλισμα από τα φύλλα του δένδρου ginkgo. Θεωρείται εξαιρετικό αντιοξειδωτικό και αποχρεμπτικό. Καταπολεμά τα συμπτώματα της πρόωρης γήρανσης, αυξάνει την ροή του αίματος, αντιμετωπίζει τον πονοκέφαλο και την ημικρανία και λέγεται ότι μπορεί να επιβραδύνει ή να ανατρέψει κάποιες εγκεφαλικές βλάβες που προκαλούνται από το Αλτσχάιμερ και να βοηθήσει στην αποκατάσταση της μνήμης.

Βερονίκη

€ 3.50

H βερονίκη είναι ένας αειθαλής θάμνος με πράσινα φύλλα και άνθη μπεζ, ροζ ή μωβ. Είναι χωνευτικό και ορεκτικό βότανο αντιμετωπίζει τις στομαχικές παθήσεις έχει διουρητικές ιδιότητες και είναι ευεργετικό για το αίμα.

Εστραγκόν

€ 3.00

Το εστραγκόν είναι πολυετής ποώδης θάμνος που κατάγεται από την ανατολική Ευρώπη. Το έγχυμα των φύλλων του μπορεί να χρησιμοποιηθεί κατά της ναυτίας, του λόξυγκα, της αϋπνίας και δρα ως χωνευτικό, ορεκτικό και τονωτικό.

Χρησιμοποιείται σε σαλάτες, σάλτσες λευκών και κόκκινων κρεάτων και ψαριών, αυγά, παγωτά, φρουτοσαλάτες κ.ά.

Τα φύλλα του προσθέτονται σε σούπες για άρωμα. Οι βλαστοί του μαγειρεύονται σαν λαχανικό. Τέλος, συνιστάται για τον αρωματισμό του ξυδιού και της μουστάρδας.

Tip: Δοκιμάστε να προσθέσετε λίγα φύλλα στο βαζάκι με τις λιαστές ντομάτες σας.