Το κάρρυ, είναι ένα καρύκευμα σε σκόνη, που παρασκευάζεται από τη μίξη πολλών μπαχαρικών σε διάφορες αναλογίες και συνδυασμούς, όπως κόλιανδρο, κάρδαμο, πιπέρι καγιέν, πιπέρι μαύρο, κανέλα, μουστάρδα, τζίντζερ, κουρκουμά, τσίλι, μοσχοκάρυδο, σκόρδο, γαρύφαλλο και άλλα.
Με το κάρυ αρωματίζονται διάφορα φαγητά με κρέας, λαχανικά, ρύζι και αυγά, ιδιαίτερα στην Ινδική, Ινδονησιακή και Κινέζικη κουζίνα.
Στο κατάστημά μας μπορείτε να βρείτε το κλασσικό, το κόκκινο, το καπνιστό αλλά και διάσημο κάρρυ GOLDEN MANDRAS.
Γραμμάρια: 100γρ.
Η δάφνη συναντάται ως θάμνος ή μικρό δέντρο. Η οσμή της είναι αρωματική και η γεύση της είναι λίγο πικρή. Τα φύλλα χρησιμοποιούνται στη μαγειρική (νοστιμίζει φαγητά όπως τα όσπρια αλλά αφαιρούνται μετά το μαγείρεμα και δεν καταναλώνονται). Το έλαιο της χρησιμοποιείται για την ενδυνάμωση των μαλλιών.