Kαλάθι (0 €)
Ευριπίδου 39 - Αθήνα , 210 3217131

Μείγμα για Φαλάφελ - Ρεβυθοκεφτέδες

Προέλευση: Ε.Ε.

€ 1.50

Ιδανικό και ως σνακ και ως κυρίως γεύμα. Προσθέτετε το μείγμα σε ένα κιλό χονδροκομμένα ρεβύθια τα οποία έχετε μουσκέψει αποβραδίς με λίγη σόδα.

Πλάθετε το μείγμα προσθέτοντας ελάχιστο νερό και χρησιμοποιώντας την ειδική συσκευή για φαλάφελ τα τηγανίζετε σε φριτέζα!

Μπορείτε να τα σερβίρετε μόνα τους ή μέσα σε αραβική πίτα με γιαούρτι ή σάλτσα! Έτσι έχετε ένα υπέροχο υγιεινό και νηστίσιμο γεύμα!


Γραμμάρια: 100γρ.

Προσθήκη στο καλάθι

Σχετικά προϊόντα:

Μύλος μεγάλος 19,5cm

€ 6.00

Ιδανικό για φρεσκοτριμμένο πιπέρι και αλάτι!

Ομορφαίνει το τραπέζι σας!

Εάν χρειαστείτε περισσότερα γίνεται καλύτερη τιμή!

Ζητείστε μας να τα γεμίσουμε με ότι επιθυμείτε!

Μείγμα Ζαατάρ

€ 1.80

Ζαατάρ είναι το μείγμα με θυμάρι, σουμάκ, σουσάμι και αλάτι που φτιάχνουν στο Λίβανο. Στην Τυνησία όμως και στο Μαρόκο εκτός από τα βασικά έχει και πάπρικα, στην Ιορδανία κύμινο και μάραθο και στην Τουρκία άνηθο, δυόσμο και μπαχάρι. Τα μπαχαρικά FOTSI συνιστούν να βουτήξετε ψωμί ή πίτες στο ελαιόλαδο και να τα πασπαλίσετε με ζατάρ ή να το χρησιμοποιήσετε σαν καρύκευμα στο κρέας, στο χούμους και στο γιαούρτι!

Μείγμα για σπιτικό Παστουρμά

€ 1.80

Βασικά συστατικά:

  • Ένα κομμάτι 3 με 4 κιλά μοσχαρίσιο κιλότο ή ουρά ή μπούτι ή φιλέτο ή σπάλα κατά προτίμηση γάλακτος χωρίς κόκκαλα και νεύρα κατά όχι όμως νουά ή ποντίκι.
  • 1½ κιλό αλάτι ψιλό Ιμαλαΐων

Για την επικάλυψη:

  • 300γραμ. Μείγμα για Παστουρμά FOTSI
  • 1/2 κουταλιά βούτυρο Κέρκυρας
  • 3/4 του ποτηριού βραστό νερό
  • 5 σκελίδες σκόρδο λιωμένες (όχι απλώς πατημένες αλλά αλοιφή)
  • 1 κουταλιά της σούπας μυλόξιδο
  • 1 κουταλάκι του γλυκού κονιάκ ή τεκίλα ή τσικουδιά

Εκτέλεση:

  • Καθαρίζουμε το κρέας από τις πέτσες και τα σκληρά εάν έχει
  • Παίρνουμε ένα ταψί βαθύ, βάζουμε μέσα ένα πλατύ ξύλο (και παχύ έτσι ώστε να μην έρθουν σε επαφή τα υγρά του κρέατος καθώς θα στραγγίζει) και ακουμπάμε πάνω σε αυτό, το κρέας, αφού το έχουμε αλατίσει γύρω γύρω πολύ καλά. Μπορείτε να το συμπιέσετε ανάμεσα σε δύο ξύλα σφίγγοντάς τα με σφιγκτήρες μαραγκού.
  • Όσο στραγγίζει το κρέας, θα κάθεται, γι’αυτό πάνω από το κρέας, βάζουμε ένα φύλλο αλουμινόχαρτο ή μια λαδόκολλα και τοποθετούμε πάνω από αυτό ένα βαρύ μάρμαρο ή το ξανασυμπιέζουμε με τους σφιγκτήρες σφίγγοντάς τους.
  • Το αφήνουμε έξω από το ψυγείο για 36 ώρες για να στραγγίξει καλά και να μην βγάζει υγρά.
  • Κατόπιν σκουπίζουμε το κρέας καλά με ένα απορροφητικό χαρτί κουζίνας.
  • Φτιάχνουμε το μείγμα επικάλυψης ανακατεύοντας καλά τα υλικά και προσθέτουμε το βραστό νερό. Το μείγμα αυτό πρέπει να γίνει όπως ο πουρές.
  • Δένουμε το κομμάτι κρέας περνώντας ένα χοντρό σπάγκο για να μπορούμε να τον κρεμάσουμε και με το μείγμα καλύπτουμε όλη την επιφάνεια του κρέατος πάχος 1-2 χιλιοστά. Εάν κάνει ρωγμές ξανακαλύπτουμε από πάνω.
  • Μετά από 3-4 μέρες κρεμασμένο μπορούμε να το βάλω ψυγείο ή κατάψυξη κατά προτίμηση σε vacuum για να μην χάνει άλλο βάρος και να μην στεγνώνει…

Καρίν Κόκκινο

€ 1.40

Το τέλειο μείγμα για ψητά στην σχάρα ή στο φούρνο, φυσικά χωρίς χημικές προσμίξεις!